Přesuout na hlavní obsah

Zlato, tři stříbra a dva bronzy cyklistů

Kristýna Burlová, Petr Zeman a Simona Spěšná potvrdili na mistrovstvích republiky dráhařů a bikerů svoji třídu.

Kristýna Burlová překonala ve finále národního šampionátu na dráze ve stíhacím závodě juniorek letitý český rekord na 2 km na otevřeném velodromu. V rozjížďce to Kristýně v Prostějově nevyšlo o 0,089 vteřiny, ve finále jela však o více jak 1,4 sekundy rychleji. Následně přidala druhé místo v bodovacím závodě a třetí ve scratchi a madisonu. Na fotce pózuje s přechozí držitelkou rekordu Lenkou Valovou.

O MČR bikerů vyšel hezký článek v Deníku, tak proč ho necitovat...

STŘÍBRNÉ POUČENÍ

Po zlatu přes polovinu závodu sahala rovněž kadetka Simona Spěšná z plzeňské MS Bike Academy, ale nakonec se loňská mistryně Evropy z kategorie starších žaček musela spokojit se stříbrem.

O vítězství stejně jako v minulých dílech národní série bojovala s o rok starší Anetou Novotnou a souboj prohrála o 31 sekund.

„S Anetou je to vždy vyrovnané a hodně nervózní. Celý první okruh jsem odtáhla v čele a ještě druhý výjezd největšího kopce jsem absolvovala jako první, jenže před vrcholem jsem chybovala,“ připustila závodnice, kterou trénuje její otec a někdejší úspěšný biker Milan Spěšný.

„Bylo to v jednom z výběhů, kdy jsme dostihly dvě pomalejší juniorky. Aneta mě podběhla a stihla se dostat ještě i před obě juniorky. Mě se to nepovedlo. Potom ve sjezdu po kořenech to nešlo tak rychle a Aneta získala rozhodující náskok,“ popsala Simona moment, který rozhodl o dělbě medailí.

„Je to poučení pro příště,“ uvedla bikerka. Stříbrná trofej jí patřila i v konečném účtování Českého poháru. „Teď si užiji s rodiči krátké volno v Chorvatsku a pak se začnu chystat na druhý vrchol sezony, mistrovství Evropy, které se koná v polovině srpna v Itálii,“ prohlásila teprve čtrnáctiletá členka Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje.

NADĚJE ZE ZÁPADU

Českým vicemistrem se v konkurenci osmdesáti mladších žáků stal další člen této akademie Petr Zeman. O titul se rval až do finiše a za vítězem nakonec jezdec BC Město Touškov zaostal jen o 8,2 sekundy.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.