Přesuout na hlavní obsah

Zima je tu, hlásí z Kaunertalu Adam Linhart

Konec října s sebou přinesl soustředění juniorské reprezentace alpských lyžařů ČR. Vypráví sám člen AIS.

Dobrý den, nyní se Vám pokusím přiblížit svůj lyžařský trénink. Vstávám brzy ráno okolo 6. hodiny. Dám si snídani, zabalím věci a lyže a okolo 7 hodiny vyrážíme na kopec. V 8 hodin začíná první fáze, která spočívá v protažení, volném rozježdění a potév tréninku v branách. Jezdíme 6 nebo 7 jízd, záleží na tom, jakou disciplínu zrovna trénujeme, potom máme malou pauzu asi tak 10 minut. Druhou fázi zahájíme 4 jízdami, poté dáme ještě 2 až 4 jízdy podle toho, kolik sil nám ještě zbylo, následuje oběd a odjezd zpět na ubytování.

Když dorazíme zpět, tak musíme vyndat všechny lyže a usušit věci. Po přibližně hodině volna máme kondiční trénink, který zahrnuje většinou rychlost, dynamiku, posilování, hru (fotbal/frisbee) a protahování, to vše zabere 1 až 1,5 hodiny. Okolo 6. nebo 7. je večeře a hned potom máme video. Na videu probíráme chyby a posuny, které děláme. Večer máme k dispozici fyzioterapeutku.

Poslední věc, která se musí udělat, jsou lyže. Buď se domluvíme s trenéry, že nám je připraví, nebo si je musíme udělat sami. Takhle nějak vypadá ideální den, když se vše povede.

Občas se stane, že se nedá dojet ke kopci, protože je všude plno sněhu, který napadl přes noc, nebo moc fouká vítr a nepustí lanovky. To pro nás znamená, že jedeme zpět na ubytování a máme celý den fyzickou přípravu.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.