Přesuout na hlavní obsah

Září para plavec i snowboardistka

K výhrám Davida Kratochvíla a Vanessy Volopichové se přidali judisté nebo třeba tenistky.

Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje, to není jen Plzeň... a taky to nejsou jenom zdraví sportovci. V Halži u Tachova žije čtrnáctiletý plavec David Kratochvíl, který nevidí. Ani detailní sbírku medailí na fotce pod článkem. Je tak dobrý, že se v pěti disciplínách kvalifikoval na loňskou paralympiádu. Účasti na ní se ovšem vzdal ve prospěch staršího parťáka.

Teď ukázal, co v něm je, na velkých závodech v Berlínu. Ve svojí kategorii zvítězil na 50 metrů motýlek, volný způsob a znak, 100 m motýlek a znak a 400 volný způsob a druhý byl na 100 volný způsob a 200 polohově a znak v evropském rekordu. Navíc na znakové padesátce skončil třetí napříč kategoriemi. A taky úspěšně prošel testem na doping :-)

Čtrnáct let je i snowboardistce Vanesse Volopichové. Jak je na prkně dobrým zvykem, soutěží s dospělými ženami... a naše členka se ve Špindlerově Mlýně dokonce stala mistryní republiky v Big Airu.

Na našich sociálních sítích jste možná zaznamenali další úspěchy. Bikerky Adéla Holubová (kola-bbm.cz) a Simona Spěšná (odchovankyně MS Bike Academy) dojely 1. a 3. v kategoriích do 23 let, respektive juniorek, na českém poháru v Brně. Borci Judo SG Plzeň Demyd Bohdan (+90 kg) a David Strouhal (–73 kg) vybojovali druhou a třetí příčku na českém poháru mužů v Ostravě. Tenistka Eliška Forejtková z plzeňské Slavie triumfovala ve čtyřhře na turnaji v Barceloně. Sofie Hettlerová ovládla na Azorech dvouhru i čtyřhru.

Připomeňme si, že šermíř Matěj Vachovec má v nejbližších dnech mistrovství světa kadetů. Eliška Forejtková se přesunula na Azory, plavec Tomáš Chocholatý si zazávodí ve Slovinsku, Alpský lyžař David Janda ve Francii, ..., kdo nesoutěží ve světě ani v Evropě, ten se představí na domácí scéně, případně se těší, až poměří síly se špičkou.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.