Přesuout na hlavní obsah

Vlna úspěchů se plynule přelila do července

Tentokrát se spolu podíváme na to, jak váleli triatlonisté, tenisté, stolní tenisté, judisté, golfisté nebo atleti.

V Příbrami se udělovaly české tituly v olympijském triatlonu a barvy TAP zářily. Šéfovi Janu Řehulovi udělala velkou radost mimo jiné Kristýna Dvořáková, která s přehledem ovládla kategorii dorostenek, kde startují o rok starší dívky. Čerství absolventi Sportovního gymnázia Plzeň Filip Matějovič s Matějem Markem se nejvýrazněji prosadili v závodě štafet 16+, a to hned zlatě (titulní fotka).

Tenistka Sofie Hettlerová vyhrála mezinárodní turnaj první kategorie v Rakovníku, konkrétně dvouhru mladších žaček (první fotka pod článkem).

Stolní tenistka Iva Gallerachová zvítězila na silně obsazeném mezinárodním turnaji kadetek v Praze v soutěži párů... a Ondřej Květon figuruje v čerstvě vydaném světovém žebříčku U-17 na 11. pozici!

Slalomáři na divoké vodě Markéta Hojdová a Karel Turner (KVS Sušice) si ve Strakonicích vyjeli hned několik pódiových umístění, a to jak na kajaku, tak i na kanoi.

Karatista Kryštof Ruža z Budo Plzeň to na Youth League v chorvatské Poreči dotáhl do osmifinále, top formu si zřejmě schovává na srpnové mistrovství Evropy :-)

Judistka Anna Skalská (Judoclub Plzeň) vybojovala finále na evropském poháru v Teplicích, kterého se účastnilo 28 států, a díky tomu už má jistou nominaci na srpnové mistrovství Evropy dorostu.

Golfistka Viktorie Trůková získala stříbrnou medaili na mistrovství republiky starších žaček (druhá fotka pod článkem).

Bikerka Adéla Holubová byla v kategorii U-23 nejlepší ze čtyř Češek na světovém poháru bikerů ve francouzském Les Gets.

Boxer Filip Horvath svedl vyrovnanou osmifinálovou bitvu na mistrovství Evropy kadetů, prohrál na body nejtěsnějším možným rozdílem.

Atleti z plzeňské škodovky vyčnívali na extralize v Brně a k prvnímu místu žen i druhé příčce mužů pomohli členové AIS PK Jakub Davidík, Linda Suchá a Štěpán Trávníček (osobní rekord na 800 m)... No a na domácím krajském mistrovství to byla podle očekávání medailová žeň (Valerie Dzurová, Pavel Froněk, Viktorie Jánská, Petra Sičaková, Štěpán Trávníček).

A tím výčet vynikajících výkonů i výsledků nekončí... Golfisté Dan Hlaváček s Jakubem Jandou vzorně reprezentují na evropském šampionátu družstev dorostenců, Linda Suchá závodí na mistrovství Evropy U-22, sportovní střelci (puškaři) mají závody v Mnichově, ..., léto je prostě akcemi nabité stejně jako jaro!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.