Přesuout na hlavní obsah

Viktorie Trůková a Jakub Janda zářili

Rozběhla se dlouho očekávaná golfová sezóna a hned dva naši členové získali na úvod medaile.

V posledním dubnovém víkendu se rozběhla dlouho očekávaná golfová sezóna . Golfové federaci bylo vyhověno se žádostí o uspořádání dvou akcí nejvyšší kategorie pro mládež a dospělé . Oba turnaje proběhly pod podmínkou přísného dodržování protiepidemických opatření. Hráči se museli prokázat negativním PCR-testem a na hřištích byl zakázán přístup trenérům, divákům i jinému doprovodu.

Ve dnech 24. a 25. 4. se mládežnická špička sešla na turnaji národní túry mládeže v Beřovicích u Slaného. Hráči a hráčky zde soutěžili ve 4 kategoriích. Na náročném hřišti plném nástrah a v silném větru se v kategorii žákyň do 14 let dařilo nejlépe člence Greensgate Golf Club a Viktorii Trůkové, která po slabším 1. kole byla 3., v neděli zabrala a splnila roli favoritky. Své další soupeřky porazila o 2, resp. o 4 rány.

Daleko početnější zastoupení měl Greensgate Golf Club a AIS v kategorii mužů na turnaji dospělých na Zbraslavi v Praze ve dnech 23.–25. 4. Hřiště bylo velmi kvalitně připravené, ale výkony ztěžoval silný vítr i chladné počasí. Turnaje se zúčastnili nejlepší amatérští hráči ČR a naši reprezentanti se rozhodně neztratili.

Dan Hlaváček se kolo od kola zlepšoval a nakonec obsadil 11. místo. Kryštof Strýček po nevydařeném 1. kole v dalších dvou ukázal, že umí, a propracoval se na konečné 7. místo. Nejlépe se vedlo 15letému Jakubu Jandovi , který jako nejmladší hráč mezi muži svým výkonem 2 pod par v posledním kole přeskočil řadu soupeřů a bral nakonec stříbro za suverénním Václavem Tichým z Albatrossu.

Oběma medailistům patří velká gratulace!!!

Tento dobrý vstup do sezóny mohou naši členové potvrdit již o druhém květnovém víkendu na turnajích na Kunětické hoře a v České Lípě.

Děkujeme trenérovi Jiřímu Jandovi za spolupráci.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.