Přesuout na hlavní obsah

Veronice Blažíčkové se dál daří

Hodně vidět jsou i plavci... a ani další sportovci – členové AIS PK – nezůstávají pozadu.

Sportovní střelkyně Veronika Blažíčková se nezastaví. Ještě ani nestihla pořádně oslavit stříbrnou medaili na mistrovství Evropy žen, díky které pro Česko získala místo na olympijských hrách v Paříži, a už se prala o co nejlepší výsledky na světovém šampionátu... Ano, rovněž dospělých. A nevedla si vůbec špatně. Závodnice SSK Dukla Plzeň a „prvačka“ na ZČU skončila dvakrát sedmá a dvakrát dvanáctá. Kdo aspoň tuší, jak složité je už jenom dostat se na podobnou akci, ten chápe, o jaké úspěchy jde.

Skvělé výkony podávají i plavci ze Slávie VŠ Plzeň. Nicole Harmašová, Eliška Vokatá, Tomáš Chocholatý a Lukáš Tauchman se nejprve předvedli v plné parádě doma na Plzeňských sprintech, což jsou nejvýznamnější mezinárodní závody pořádané v Česku, a pak vybojovali spoustu medailí i na srovnatelně kvalitní akci na Slovensku.

Judistka Anna Skalská přidala do svojí sbírky další titul mistryně republiky v kategorii žen, slalomářka na divoké vodě Markéta Hojdová si pronajala stupně vítězů na Olympic Hopes, stolní tenista Ondřej Květon vyhrál bodovací turnaj, ...

Karatista Kryštof Ruža je na mistrovství světa juniorů v Turecku, badmintonista Dominik Kopřiva má stejnou akci ve Španělsku, windsurfařka Kateřina Altmannová se představí na juniorském evropském šampionátu, tenistka Sofie Hettlerová hraje na Masters U14 v Monaku, ..., to, že některé sporty mají po sezoně, ani zdaleka neznamená, že odpočívá celá AIS – ta jede pořád!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.