Přesuout na hlavní obsah

„Už se můžu vyrovnávat i profesionálkám“

Už třetí sezonu je členkou Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje, která pomáhá mladým sportovcům...

... při vstupu do mezinárodního sportu dospělých. Tereza Koželuhová je jednou z těch, která tuto šanci letos naplno využila a v létě o ní bylo hodně slyšet.

Letos jsi opět hrála turnaje nejvyšší ženské evropské série LET (Ladies European Tour) a dokázala si uhrát skvělé výsledky. Jak je hodnotíš s odstupem několika týdnů?
Hodnotím svoje výsledky hodně pozitivně. Hrála jsem dva turnaje LET a na obou jsem prošla cutem (postup do finálového dne). Jsou to moje dva největší úspěchy. A jsem ráda, že vidím, že se už můžu vyrovnávat i profesionálním hráčkám.

Na turnaji LET v Berouně jsi šla krásné druhé kolo, které jsi zakončila těžkým úspěšným puttem na poslední jamce, který znamenal postup. Co ti v tu chvíli běželo hlavou?
No byl to neskutečný zážitek (úsměv). Věděla jsem, že ten putt musím proměnit, takže tep jsem měla opravdu vysoko. A v ten moment, jak spadnul míček do jamky, jsem byla opravdu moc šťastná. Ale nejvíc šťastný byl asi můj táta, ten tam doslova jásal radostí (smích).

Táta je golfový promotér. Je těžké zvládnout ten tlak, když jsi přece jen trochu víc na očích než jiné hráčky?
Takový tlak moc nevnímám. Soustředím se hlavně na sebe a svoji hru. Hraju to pro sebe. To, že jsem víc na očích, vím, ale nevěnuji tomu pozornost.

Hned po Berouně jsi jela na další turnaj do Švýcarska a opět si potvrdila formu postupem do finálového dne. Cítila jsi se jinak, jako že už je to možné, nebo to naopak bylo těžší?
Já jsem do toho turnaje šla opět s tím, že mohu jen překvapit. První kolo jsem hrála opravdu pěkný golf, nekazila jsem. A tak jsem si po prvním kole dala za cíl cut. Druhý den to bylo slabší a spíš jsem bojovala, než že by to šlo s lehkostí. Ale řekla jsem si, že to musím zvládnout, a tak se i stalo, i když to čekání bylo napínavé.

Nyní se připravuješ na další turnaj ve Španělsku, a to přímo na místě. Jak náročné je v současnosti cestování a jaká máte na místě omezení?
Cestování je už nějaký ten měsíc stejné. Celou dobu musíme mít roušku na ústech a dezinfekci na rukou. Tady ve Španělsku se nosí roušky uvnitř i venku, na golfu je mít nemusíme. Jinak vše funguje, tak jak má.

Takže ladíš formu… Jaké máš očekávání?
Ano, ladím formu, jak se jen dá. Už jsem si to hřiště šla dvakrát zahrát. Očekávání mám zahrát 3 vyrovnaná kola, tím pádem projít cutem a bojovat o pěkné umístění.

Pak přijde zimní období. Máš už plán, jak se letos budeš připravovat?
Konkrétní plán zatím nemám. Ale většinu zimního období trávím tady ve Španělsku u přítelovy rodiny, kde máme perfektní podmínky pro trénování.

Přítel je také golfista, dělal ti i caddyho na turnajích… Je to výhoda?
Pro mě je to obrovská výhoda. Maty ví, jak hraju, jaké hole hraju na jaké metry, jaká jsem při hře. I když mi to třeba nejde, tak žádná ponorka není, jelikož ví, jak na mě. Umí mě dostat ze špatné nálady velmi rychle.

Takže přejeme, abyste naopak mohli oslavit další krásný výsledek na závěr letošní sezóny.
Děkuji, doufám, že oslavíme.

Foto: Tristan Jones

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.