Přesuout na hlavní obsah

Už i Kryštof Ruža se dočkal soubojů...

Na Kypru proběhl první turnaj karatistické Youth League... a bylo to hodně zajímavé představení...

Ve dnech 4.–6. 6. 2021 proběhl první turnaj mládežnické světové série v letošním roce. Pro Kryštofa (na fotkách je vpravo a třetí zprava) tento turnaj byl prvním turnajem v kategorii juniorů a zároveň prvním turnajem na mezinárodní úrovni po více než roce. Karate na mezinárodní úrovni se prakticky zastavilo na více než rok na všech mezinárodních úrovních a České republice v podstatě byl poslední turnaj M-ČR v prosinci 2020, kde Kryštof titul obhájil. Nyní ho čekala nová výzva, protože jako jeden z nejmladších se musel vyrovnat s novou věkovou kategorií.

Turnaj se konal v kyperském Limassolu za přísných hygienických pravidel, bez diváků a v podstatě jen s minimem doprovodu. Kryštof vyrazil se svou tréninkovou skupinou v rámci Tréninkového centra mládeže pod vedením trenéra Míry Hýska.

Díky dobrému losu se podařilo Kryštofovi se rozjet na dvou místních borcích a oba kyperské karatisty jasně přemohl 7:2, resp. 6:1. Svou pozitivní bojovnou náladu si donesl i do čtvrtfinále proti karatistovi z Ruska, kdy ještě těsně před koncem vedl 5:3, ale nakonec po taktické chybě inkasoval v poslední vteřině techniku za tři body a prohrál 5:6. Nakonec tedy těsně před branami boje o medaile, protože v případě vítězství by byl již v semifinále a odtud vedla cesta jen k bojům o medaile.

Chyba Kryštofa velmi mrzela, ale první vystoupení v nové kategorii dopadlo positivně a ukázalo, na čem je dále třeba pracovat. A tak již nyní analyzujeme chyby, které jsme zachytili na online přenosu z turnaje.

Dalším turnajem v přípravě bude turnaj ze světové série začátkem července v chorvatské Poreči. Takže již nyní víme, kterým směrem příprava bude pokračovat.

Díky trenérovi Marku Kubínovi za luxusní zpravodajství a přejeme, aby červencové vystoupení bylo ještě lepší.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.