Přesuout na hlavní obsah

Trénujeme – evidujeme = nové možnosti

Karta sportovce, náš originální online tréninkový deník a příspěvek AIS PK k evidenci veškerého tréninku, ...

... nadstavby i soutěží – umožňuje všem – trenérům, sportovcům, rodičům, případně dalším zájemcům získat řadu potřebných, zajímavých a přínosných informací. Pochopitelně, jen při řádném, pravdivém i pravidelném vyplňování. Celoroční příprava sportovce se dělí na 13 čtyřtýdenních období nazývané mezocykly /MZC/. Letošní 5. MZC v době 20.4. – 17.5., tedy částečně ještě „koronavirové“ přinesl řadu zajímavých poznatků, se kterými vás seznámím. Počet hodin strávených na sportovištích členy Akademie se pohyboval v rozpětí 5 až 25 hodin týdně = mikrocyklus /mC/. 48% našich sportovců trénuje 5 – 10h/týden, 42% pak uvádí 11 – 19h sportovní přípravy celkem. Více než 20 hodin týdně tráví sportem 12% členů AIS PK, zastoupení mají sporty: cyklistika, golf, stolní tenis a tenis.

Karta sportovce nám dává však i další možnosti, příkladně tvorbu velmi přehledných grafů celkového i dílčího zatížení. Po přihlášení sportovce klik na mezocykly, u 5.MZC 2020 klikneme na přehled. Označíme pro kopírování potřebnou barevnou tabulku, kterou zkopírujeme do Excelu. Následuje výběr a označení námi zvolených typů tréninku, příkl. Intenzita, Kondice, Fyzioterapie, Soutěže, atd., dle aktuálního záměru. Zvolíme typ grafu, který následně ale ještě musíme drobně upravit. Výsledek vás překvapí a věřím, že i potěší, viz ukázka.

O možnostech Karty informujeme na právě probíhajících schůzkách s jednotlivými sporty, navíc plánuji setkání pro všechny zájemce k tomuto tématu.

Dr. Karel Rubáš, metodik AIS PK

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.