Přesuout na hlavní obsah

Tihle borci makali korona nekorona

Úspěchy sbírají atleti, cyklisté, golfisté, judisté, plavci, tenisté, ..., prostě ti, kteří ani v uplynulém roce nepolevili.

Když tvrdě pracuješ za všech okolností, výsledky se dostaví. Tak by se dalo shrnout loňské i letošní počínání našich členů. Hodně vidět jsou teď vlastně všichni, kteří můžou soutěžit. Pojďme se podívat na konec května řečí čísel a dalších faktů.

Z atletů se nejvýrazněji dařilo běžcům: závody na 800 m ve Stříbře ovládl domácí Jakub Davidík před svým tréninkovým parťákem Štěpánem Trávníčkem, na stadionu AK Škoda Plzeň zase vyhrály domácí Valerie Dzurová (300 m překážek) nebo Kateřina Čermáková z Petřína (300 m).

Viktorie Jílková (BC Victoria YMCA Plzeň) potvrdila kvality na Plzeňském ringu, když v souboji dívek do 57 kg s přehledem porazila Nikol Herzinovou.

Adéla Holubová (kola-bbm.cz) se Simonou Spěšnou (MS Bike Academy Racing) skončily shodně třetí na českém poháru bikerů v Brně – Simona mezi juniorkami a Adéla v ženách.

Dan Hlaváček „doma“ v dýšinském Greensgate Golf Resortu došel až do semifinále v mezinárodním mistrovství republiky ve hře na jamky, Viktorie Trůková vypadla ve čtvrtfinále.

Zlatá Anna Skalská se stříbrným Davidem Strouhalem skvěle reprezentovali nejenom Judoclub Plzeň, ale i Českou republiku na mezinárodním poháru kadetů u portugalské Coimbry.

Na českém pohárů plavců v pražském Podolí vybojoval Tomáš Chocholatý stříbro na 400 m polohově a bronz na 400 m volným způsobem, Nicole Harmašová přidala bronz na 200 m polohově; Lukáš Tauchman (všichni PK Slávia VŠ Plzeň) byl druhý nejrychlejší na Olympic Hopes v Popradě (200 m motýlek i 400 m polohově).

Denisa Řáhová z TJ Prazdroj Plzeň na světovém poháru v ruském Barnaulu předvedla na pětistovce singlkanoistek parádní výkon, který jí stačil na druhé místo, což je mezi ženami nevídaný výsledek.

O senzační evropské formě sportovní střelkyně Veroniky Blažíčkové jsme vás o víkendu informovali v samostatném článku.

Stolní tenista Ondřej Květon z SK Jiskra Domažlice skončil díky vynikajícímu finiši druhý na turnaji juniorů v Havířově.

Tenistka Eliška Forejtková (TK Slavia Plzeň) vyhrála beze ztráty setu turnaj v Lodži.

Triatlonisté Kristýna Dvořáková a Matěj Marek z TAP Plzeň byli shodně 22. na evropském poháru juniorů v Olštýně.

Tak to by pro dnešek stačilo... A co dál? Do boje už se dostane třeba i karatista Kryštof Ruža, kterému ve čtvrtek 3. června začíná Youth League v kyperském Limassolu...

... a v neposlední řadě se můžete těšit na půlhodinové video s mistrem světa Karlem Kožíškem, trenérem Denisy Řáhové, který nám o rychlostní kanoistice prozradil několik zajímavostí.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.