Přesuout na hlavní obsah

Světový pohár? Proč ne! A nejen to

Dařilo se sportovní střelkyni Veronice Blažíčkové, alpskému lyžaři Davidu Jandovi, atletkám, tenistkám, ...

Přehled úspěchů členů AIS PK na začátku března začneme v egyptské metropoli Káhiře. Tam se totiž konal světový pohár sportovních střelců a Veronika Blažíčková mezi ženami při svojí premiéře podala úctyhodný výkon. Po úvodním závodu na 60 ran ve vzduchovce byla puškařka z SSK Dukla Plzeň hodně zklamaná ze 619 bodů. Pak se svěřenkyně Kateřiny Kolaříkové zbavila nervozity a v malorážce na 3 x 20 ran skončila z 584 body 16. z 63 účastnic. Ve družstvech se osmnáctiletá olympijská naděje výraznou měrou (288 bodů ze 300 možných) podílela na 8. místě pro Českou republiku.

Alpský lyžař David Janda z TJ SA Špičák i nadále potvrzuje, že je v absolutní české špičce jak ve svém ročníku 2007, tak i mezi o rok staršími borci. Na českém poháru starších žáků v Albrechticích v Jizerských horách vyhrál svěřenec Stanislava Hofmana obří slalom i slalom. A aby toho nebylo málo, ve Špindlerově Mlýně převzal trofej pro celkového vítěze českého poháru.

Atletky Kateřina Čermáková (TJ Sokol SG Plzeň-Petřín) a Tereza Záhořová (TJ Baník Stříbro) poměřily síly se ženami na halovém republikovém šampionátu. Katka získala bronzovou medaili ve štafetě na 4 x 200 metrů a ve skoku dalekém byla s 580 cm sedmá. Terka se na šedesátce časem 7,69 probojovala do finále, kde skončila osmá.

Tenistka Eliška Forejtková doma v Plzni na Slavii stala halovou mistryní republiky ve čtyřhře starších žákyň, o rok mladší Sofie Hettlerová získala ve stejné soutěži bronz a stejně cennou medaili si přivezl Matěj Fejka z obdobného turnaje z Prostějova.

Šermíř Matěj Vachovec (TJ Lokomotiva Plzeň) byl na mistrovství Evropy kadetů v srbském Novém Sadu oporou českého výběru. V družstvech se nejvíce zasloužil o 11. místo z 25 zemí a v individuálním závodu byl 55. ze 110.

A jedeme dál! Snowboardistka Vanessa Volopichová válí na mistrovství světa žen ve švýcarském Leysinu, windsurfařka Kateřina Altmannová na velkých závodech ve španělském Cádizu, David Kratochvíl má závody v para plavání v italském Lignanu, oštěpařka Petra Sičaková (na fotce dole) hází na evropském poháru vrhačů v portugalské Leirii, bikerka Adéla Holubová jede závod 1. kategorie v italské Albenze, sportovní střelci mají doma v Plzni-Lobzích národní šampionát, ..., no a jestli to všechno nestíháte sledovat, nebojte, děláme to za vás ;-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.