Přesuout na hlavní obsah

Toto jsou Sportovci Plzně 2021

Judistka Anna Skalská a atlet Jan Škarban se stali protagonisty vyhlášení nejlepších plzeňských sportovců.

Nadace sportovní mládeže (NSM) na plzeňské radnici slavnostně vyhlásila Sportovce Plzně 2021. V kategorii dorostu triumfovala Anna Skalská a mezi žáky atlet Jan Škarban.

Oceněni byli z našich členů i Kateřina Altmannová (jachting), Veronika Blažíčková (sportovní střelba), Kristýna Dvořáková (triatlon, atletika), Nicole Harmašová (plavání), Kryštof Ruža (karate), Petra Sičaková (atletika) – všichni dorost.

Do kategorie starších žáků loni z našich členů ještě spadali a vyznamenáni byli Viktorie Jánská (atletika), Monika Továrnická (lukostřelba), Ondřej Vísner (rychlostní kanoistika), Eliška Vokatá (plavání) a Karolína Voříšková (rychlostní kanoistika).

Z loňských mladších žáků byli z našich členů vyhlášeni Matěj Fejka a Sofie Hettlerová.

Tradiční součástí vyhlášení Sportovce Plzně je také udělení Ceny rektora Západočeské univerzity (ZČU) v Plzni. Ta je udělována ve spolupráci NSM a ZČU za skloubení sportovních a studijních výsledků. Její držitelkou za rok 2021 se stala studentka Sportovního gymnázia Plzeň Kristýna Dvořáková.

V kategorii Mimořádný výkon/výsledek byl oceněn Atletický klub Škoda Plzeň, konkrétně zlaté družstvo juniorek a štafeta dorostenců na 4×100 m, která se blýskla titulem spojeným s překonáním českého dorosteneckého rekordu.

Všichni ocenění převzali mimo jiné i výživové doplňky od AIS PK.

Sportovci Plzně 2021 se stal atlet Jan Škarban a judistka Anna Skalská – Sportovec Plzně (sportovecplzne.cz)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.