Přesuout na hlavní obsah

Sabina Thurnwaldová – poděkování AIS a SG

Velké poděkování za podporu při přípravě téhle střelkyně po dobu jejích středoškolských studií patří Akademii...

... individuálních sportů Plzeňského kraje a Sportovnímu gymnáziu Plzeň.

Tato mladá sympatická usměvavá slečna plná energie byla již v 15 letech zařazena do juniorské reprezentace ČR ve sportovní střelbě, stala se členkou Sportovního oddílu juniorů Dukla Plzeň a přivezla v roce 2015 nečekanou stříbrnou individuální medaili z ME doplněnou zlatým úspěchem družstva ČR ve střelbě z malorážky.

Rozhodla se věnovat sportovní střelbě na vrcholové úrovni, a proto nastoupila na Sportovní gymnázium Plzeň, kde získala první výhody, které přináší propojení studia a vrcholového sportování. Na poslední dva ročníky byla dále zařazena do nově vzniklé Akademie individuálních sportů PK, což jí přineslo další zajištění nadstavbové přípravy. Se střídavými úspěchy, mnoha medailemi z národních šampionátů, několika dalšími účastmi na mezinárodních soutěžích a šampionátech prochází juniorským věkem a stále se zlepšuje, pravidelně trénuje a zvyšuje své osobní rekordy.

Naposledy si své maximum ve střelbě ze vzduchové pušky vylepšila o uplynulém víkendu na mezinárodních soutěžích GP Plzně, výkon 625,9 bodu ji řadí již do evropské špičky a ve finálové soutěži se prostřílela k bronzovému úspěchu. V předchozích zahraničních startech v Innsbrucku a Mnichově si vystřílela přímou nominace na halové ME v Polsku, a tak se opět budeme pyšnit její účastí na evropském šampionátu. Přejeme ji, ať to zacinká!

A já bych chtěl jejím jménem poděkovat právě SG a AIS PK za získanou podporu, která má nemalý díl nejen na její výkonnosti, ale i motivaci a chuti sportovat a udělat něco navíc...

Nyní studuje na ZČU a vzhledem k její schopnosti propojit studia a vrcholový sport v rámci sportovního programu ZČU Western Stars a nově vznikajícího Programu pro sportovce na VŠ je velkým adeptem na profesionální dráhu sportovce Armádního sportovního oddílu Dukla Plzeň!

Vzkaz všem ostatním mladým sportovcům: Když se chce, tak to jde!

Autor: Petr Černoch

Zdroj foto: Czech Shooting News

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.