Přesuout na hlavní obsah

Pavlína Vargová poznala pravou Havaj

Mistrovství světa v terénním triatlonu hodně důkladně prověřilo síly téměř 600 borců včetně mladé Plzeňanky.

1,5 km plavání v Tichém oceánu, 31 km na horském kole v těžkém terénu a 10,5 km běhu v podobně náročných podmínkách – to byla XTERRA World Championship 2019 konaná o posledním říjnovém víkendu na havajském ostrově Maui.

Členka AIS PK Pavlína Vargová obsadila 18. místo z 22 profesionálek a celkově mezi ženami byla 24. ze 180. V kategorii amatérek by vyhrála, a to nejenom ve svojí věkové skupině (20–24 let), ale i mezi 25–29letými. Její trenérka Helena Karásková se rozloučila s vrcholovým závoděním impozantně – rychlejší byly jenom dvě triatlonistky.

„Na MS na Hawaii, jak se to píše tam, jsme se s Helčou připravovaly společně celou sezónu. Helča mi píše tréninkové plány. Byli jsme na soustředění v italské Arabbě, jezdila jsem za Helčou do Jizerek trénovat skoro celou sezónu... Na Hawaii jsme letěli společně i s Helči manželem, který se nám staral o kola. Byl to krásný zážitek, stát na startu s těmi nejlepšími na světě. Pro mě to byl poslední závod letošní sezóny a Helča ukončila svoji profesionální kariéru na krásném 3. místě. Obou nám závod sedl, žádné velké krize nás nepotkaly,“ zhodnotila Pavlína cestu na druhý „konec“ zeměkoule.

Výsledky (profesionálek)

@xterraoffroad and #xterraadventures

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.