Přesuout na hlavní obsah

Parádní strana v Domažlickém deníku!

Stolní tenista Ondřej Květon a slalomářka na divoké vodě Markéta Hojdová jsou hodně vidět i v novinách.

Tak tohle se opravdu povedlo! Sportovní novinář Robert Babor věnoval skoro celou stranu 14 v sobotním Domažlickém deníku členům AIS PK... a články se mu skutečně vydařily... No, posuďte sami: Nabízíme náhled celé čtrnáctky, detaily článků i jejich přepisy ;-)



Robert Babor, (lh)
Horšovský Týn To, že se v Horšovském Týně rodí dobří vodáci, ví občané z článků a televizní obrazovky díky úspěchům, které předvádí závodníci z oddílu Sedmička na republikových i mezinárodních soutěžích.
„A v současnosti slavíme opět! Třináctiletá Markéta Hojdová se svými výkony dostala do Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje,“ netají spokojenost šéf a trenér klubu a otec mladé talentované vodní slalomářky Ladislav Hojda.
Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje zabezpečuje kvalitní podmínky pro rozvoj talentovaných sportovců do 18 let v osmnácti sportovních odvětvích a pro akademický rok 2021 podporuje 55 sportovců.
„Markéta je první takto podporovanou horšovskotýnskou sportovkyní a patří s Bárou Galuškovou a Karlem Turnerem ze Sušice mezi trojici sportovců ve vodním slalomu. Pevně věříme, že její sportovní výkony půjdou nahoru a úspěchy proslaví Horšovský Týn nejen v Plzeňském kraji,“ dodává kouč.
Status akademičky je odměnou i motivací zároveň všem trenérům v Horšovském Týně, kteří skvěle umí připravit závodníky, a ti pak předvádějí kvalitní výkony.
Markéta Hojdová je velkým talentem vodního slalomu. Foto: 7HT

Odchovanec Sokola Pocinovice Ondřej Květon v nejvyšší soutěži dvakrát prohrál, ale třikrát vyhrál.
Robert Babor, (ČAST)
Pocinovice Stolní tenista Ondřej Květon, odchovanec Sokola Pocinovice, válí v extralize mužů a i reprezentační trenér si spolupráci s ním nemůže vynachválit.
Teprve šestnáctiletý člen Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje i ve svém zatím posledním utkání v nejvyšší české soutěži mužů přispěl výhrou k vítězství svého klubu SKST Cheb, za který v extralize nastupuje. Stal se tak se třemi výhrami pevnou součástí týmu, který už se zabydlel na druhé příčce extraligové tabulky za suverénním HB Ostrov.
„Využívám možnosti trénovat jako profesionál, i díky distančnímu studiu mám denně čas na trénink i šest hodin, takže se snažím toho maximálně využít,“ říká člen tréninkové skupiny v Havlíčkově Brodě, který má zatím v chebském dresu bilanci tří výher a dvou porážek. Tu zmíněnou třetí výhru přidal v Hodoníně proti domácímu Oleksandru Timofieievovi v poměru 3:2.
Ve čtvrteční dohrávce 6. kola před televizními kamerami v Praze proti domácímu SF SKK El Niňo sice Ondřej Květon nenastoupil, ale radoval se na dálku z triumfu svého týmu 3:1. Cheb má z dvanácti zápasů na svém kontě už osm vítězství a čtyři prohry a ostrovskému lídrovi soutěže se přiblížil už na rozdíl pouhých dvou bodů.
Je škoda, že Květon v Praze nehrál, neboť televizní kamery mu svědčí. V zápase 7. kola proti Sokolu PP Hradec Králové totiž rovněž v online televizním přenosu porazil Dana Janovského 3:2.
Se šedesátiprocentní individuální zápasovou úspěšností se talentovaný hráč aktuálně pohybuje na děleném dvanáctém místě v tabulce 52 hráčů extraligy.
Opět připomínáme, že v pouhých šestnácti letech!
Pořadí jednotlivců v extralize vévodí zkušený pětatřicetiletý Květonův spoluhráč Antonín Gavlas mladší s devadesátiprocentní úspěšností za osmnáct výher a pouhé dvě porážky. Jako chebská trojka v tomto pořadí zatím figuruje devětačtyřicetiletý veterán David Štěpánek (50%), další mladík Jakub Slapnička má úspěšnost 20 procent a a zbylý člen chebského kádru Šimon Jadrný je momentálně po dvou porážkách ze dvou utkání na procentuální nule.
V osmi vítězných zápasech Chebu se často opakuje stejný scénář. Dva body jejich jasné jedničky Antonína Gavlase doplňuje jeden bod některého ze spoluhráčů. Třeba právě mladého českého reprezentanta Ondřeje Květona.
Ano, národního reprezentanta! Aktuálně v kategorii kadetů.
K tomu mu dopomohla i výborná tréninková morálka, za kterou ho chválí i reprezentační trenér této věkové kategorie Bohumil Vožický. Dává ho za vzor ostatním mladíkům v přístupu k tréninku: „Ondřej je na nejlepší cestě stát se kvalitním extraligovým hráčem, protože stolnímu tenisu dává opravdu všechno a na jeho výkonnosti je to znát,“ říká kouč.“
Ondřej Květon v extraligovém utkání. Zdroj: AIS PK

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.