Přesuout na hlavní obsah

Ondřej Vísner – Olympic Hope

Daří se třeba i Báře Galuškové, Viktorii Jánské, Barboře Jedličkové nebo Karolíně Voříškové.

Olympic Hopes. Závody olympijských nadějí. Vrchol sezony rychlostního kanoisty Ondřeje Vísnera (na fotce s nejzlatější medailí :-)). A byl to pořádný vrchol! Patnáctiletý závodník TJ Prazdroj Plzeň byl u Bratislavy v konkurenci borců ze 40 zemí světa nejlepší z Čechů. 4 starty proměnil ve 4 medaile. Jedna byla dokonce zlatá – tu vybojoval s Anthonym Kocmanem na 200 m C2. Stříbro přidal na 200 m C1, bronzy na 500 m C1 a C2. Stříbrnou medaili (v kategorii 200 m K4 U17) získala i Karolína Voříšková (Slavia VŠ Plzeň), pro kterou byl vrcholem sezony juniorský světový šampionát.

Slalomářka na divoké vodě Bára Galušková z KVS Sušice na mistrovství republiky dorostu ve Veltrusech získala titul mezi mladšími dorostenkami – kajakářkami.

Triatlonistka Barbora Jedličková vybojovala bronzovou medaili v kategorii dorostenek na mistrovství republiky konaného v rámci tradičního City Triathlonu v Karlových Varech. Matěj Marek (oba TAP) byl 5. z 20 mužů ve věku 20–29 let.

Atletka Viktorie Jánská ukázala, že je týmovou hráčkou. Na mistrovství Čech družstev dorostu získala 26 za 290 vítězného AK Škoda Plzeň.

Monika Továrnická vyhrála závod v terénní lukostřelbě v Nejdku, a to v kategorii reflexní luk.

Cyklistka Adéla Holubová vyhrála dlouhý závod Plzeňské MTB 50.

Nezastavujeme, jedeme dál. Sportovní střelkyně Veronika Blažíčková má v polské Wrocławi evropský šampionát dospělých, judistka Anna Skalská v Praze (!) juniorské mistrovství Evropy, triatlonistka Kristýna Dvořáková stejnou soutěž ve francouzském La Baule, atleti Clash of the Clubs ve španělském Castellónu, golfisté finále Czech Open Golf Tour, ..., no, možná by bylo skoro snazší vyjmenovat, kdo z našich členů žádnou pěknou akci nemá :-D

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.