Přesuout na hlavní obsah

Ondřej Květon je bojovník... a má čas

Po roční přestávce si nejlepší evropští mladí stolní tenisté zahráli opět o medaile na juniorském šampionátu.

Konal se od neděle 18. 7. do soboty 24. 7. v chorvatském Varaždinu a soutěžilo se v družstvech, dvouhře i čtyřhrách juniorů a juniorek U19. Do nominace trenéra Kláska se vešel i člen AIS PK Ondřej Květon, který patří do TOP10 juniorů v kategorii U17, pro kterou ale není ME zatím vypsáno.

Ondřej byl platnou součástí týmu, kterému se bohužel i přes několik matchballů nepodařilo postoupit do čtvrtfinále přes tým Švédska a v zápasech o konečné umístění nakonec Česká republika skončila na 11. místě.

V soutěži smíšených čtyřher měl Ondra za spoluhráčku Helenu Sommerovou a společně postoupili do druhého kola, kde podlehli v rozhodujícím setu španělské dvojici. Ve čtyřhře juniorů měl Ondra izraelského spoluhráče a probojovali se mezi 16 nejlepších párů Evropy. V boji o čtvrtfinále podlehli francouzské dvojici.

V soutěži jednotlivců byl Ondra nasazen do hlavní soutěže a vyhnul se tak ošidné kvalifikaci. V prvním i druhém kole hlavní soutěže si vedl suverénně a porazil soupeře z Turecka a Německa. Ve 3. kole mezi 32 nejlepšími nastoupil proti polskému favoritovi Samuelu Kulczyckému a dokonce vyhrál první set a v druhém si vypracoval slibnou šanci, bohužel ji neproměnil a prohrál 1:4 na sety. Nutno podotknout že prohrál s hráčem, který se po titulu Polska v družstvech a výhře ve čtyřhře a finálové účasti ve dvouhře, ke které přidal ještě bronz ze smíšené čtyřhry, stal nejúspěšnějším účastníkem MEJ.

Ondřej kategorii U19 bude hrát ještě dva roky, takže jeho kvalitní vystoupení jistě přinese ještě další motivaci do tvrdého tréninku, který mu pomáhá zajišťovat i Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.