Přesuout na hlavní obsah

Naše členka vyhrála ve vzpírání...

... a kromě Veroniky Voříškové byly hodně vidět například bikerky nebo windsurfařka.

Rychlostní kanoistika Veronika Voříšková ze Slavie VŠ Plzeň má ráda crossfit. Teď toho využila na vzpěračských závodech v plzeňských Doudlevcích. Citujme svazový web: „Pokud sedí ročník narození a tělesná hmotnost Veroniky Voříškové (64,3 kg) ze Sokola Plzeň 1, překonala na svém premiérovém startu ve vzpírání národní rekordy v kategoriích W17/71 kg v trhu 68 a 71 kg, ve dvojboji výkonem 152 kg. Za svůj výkon 152 (71, 81) si vysloužila 196,7792 Sb. Vzhledem k věku se jedná o překvapující výkon s předpokladem, že na další soutěži, pokud se bude věnovat vzpírání, překoná hranici 200 Sb.

Bikerky se zaskvěly na PAL Cupu ve Městě Touškově. Adéla Holubová (kola-bbm.cz) kralovala ženám a Simona Spěšná (jb BRUNEX Superior Factory Racing) zvítězila stejně suverénně mezi juniorkami. Simona navíc vyhrála ženskou část Penco Cupu na Lopatárně. Maximilian Kerl (Author Team Stupno) dojel v Touškově v kategorii juniorů čtvrtý a na „Lopatě“ pátý.

Windsurfařka Kateřina Altmannová z YC Lokomotiva Plzeň skončila pátá na IQ Foil Y&J Games v Campione na Lago di Garda.

A co naše členy čeká v nejbližších dnech? David Janda má závody ve švédském Tärnaby. Sportovní střelci poměří síly s konkurencí doma v Lobzích. Boxerku Viktorii Jílkovou čeká republikový šampionát v Chomutově. Koná se i letní mistrovství republiky juniorů v plavání, a to ve Zlíně. Bikeři lákají svoje fanoušky na český pohár do Města Touškova. Rychlostní kanoistka Karolína Voříšková se rozjezdí v Kojetíně. Stolní tenistka Iva Gallerachová doufá v podporu příznivců na národním šampionátu U15 na Sportovním gymnáziu Plzeň. Atletka Petra Sičaková se představí na vrhačském mítinku v Kladně. Judisté jedou na evropský pohár juniorů do polské Poznaně. Slalomáři na divoké vodě si zařádí na Podřipském slalomu v Roudnici nad Labem. To vše do poslední dubnové neděle (24. 4.) :-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.