Přesuout na hlavní obsah

„Národní juniorský rekord? Neskutečné!“

Jakub Davidík na Zlaté tretře zářil jako národní poklad a Zdeněk Soukup to v Deníku jaksepatří popsal :-)

Talentovaný stříbrský atlet vylepšil na slavném závodě juniorský rekord na trati 800 metrů.

Skvělý finiš vynesl Jakubu Davidíkovi v závodě na 800 metrů nejen jedenácté místo, ale především skvělý čas 1:46.67, kterým o 89 setin vteřiny překonal 32 let starý národní juniorský rekord Pavla Hujera.
„Je to něco neskutečného, vynikající výsledek. Chtěl jsem atakovat český juniorský rekord. Ale takový skvělý čas jsem nečekal, jsem moc rád,“ říkal v cíli ostravského závodu Jakub Davidík, který úspěchu na Zlaté tretře obětoval i start na víkendovém mistrovství ČR juniorů.
„Šetřil jsem síly, chtěl jsem se co nejlépe připravit na Zlatou tretru,“ vysvětloval Davidík svoji absenci.
A vyplatilo se!
Ve skvěle obsazeném závodě na Zlaté tretře v Ostravě se sice po většinu času držel na úplném konci startovního pole, ale kýžený rekord se mu i tak podařilo překonat.
„Kluci to na mě rozběhli hodně rychle, vezl jsem se za nimi. Ale v cílové rovince jsem našel síly a podařilo se mi splnit cíl,“ popisoval atlet Baníku Stříbro po rekordním závodě, kde si vylepšili osobní maxima i další běžci.
Svižně běženou půlku ovládl Brit Jake Wightman a jeho radost byla dvojnásobná, jako specialista mílař z Ostravy si krom trofeje odvezl osobní rekord 1:44.18.
Pro druhého Andrease Kramera znamená čas 1:44.47 dokonce švédský rekord. Oba si pak připsali cenný skalp dvojnásobného medailisty z mistrovství světa Amela Tuky (1:44.51).
Zdá se, že úspěšná sezona pro Jakuba Davidíka symbolicky skončila slavným závodem a překonáním juniorského rekordu na osmistovce.
„Žádný závod už nebyl v plánu. Ale ještě to musím zkonzultovat s trenérem,“ říkal v Ostravě člen Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje, který v extralize závodí za Škodu Plzeň.
A jak by sezonu hodnotil?
„Hodně povedená,“ řekl nejprve lakonicky, ale pak se rozpovídal. „Patnáct setinek za nároďákem na patnáctistovce, vylepšil jsem rekord na kiláku a teď i na osmistovce. A ještě takovým časem. Pecka!“ dodal talentovaný atlet ze Stříbra.
Jeho výkony jsou příslibem i do budoucna. Takového běžce na středních tratích Česko dlouho nemělo.
Foto: Baník Stříbro

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.