Přesuout na hlavní obsah

Markéta Paulusová 3. na evropském poháru

O dobré jméno českého juda ve světě se stará nejenom Lukáš Krpálek, výrazně se prosazuje i plzeňská mládež.

V pražské Areně Sparta se konal juniorský evropský pohár judistů. Členka AIS Markéta Paulusová skončila na 3. místě kategorie nad 79 kg, když v boji o bronzovou medaili porazila reprezentantku Korey. Zástupkyně JUDOCLUBU PLZEŇ a sportovního gymnázia tak významně přispěla ke krásné 7. příčce České republiky v hodnocení zemí. Turnaje se zúčastnilo 430 borců z 39 zemí celého světa, což je jedna z nejhojnějších účastí letošní World Juniors Tour, v jejímž rámci se evropského poháru můžou účastnit i sportovci z jiných kontinentů.

„Moc si této medaile vážím, protože se mi na domácích turnajích s evropskou nebo světovou konkurencí nikdy nedařilo. Byla jsem nasazená jako jednička, což znamená, že jste většinou automaticky favorit turnaje. To se mi ale nepovedlo potvrdit a podlehla jsem německé závodnici. Díky nasazení jsem se ale hned dostala do opravných bojů, kde mě čekala Španělka, kterou jsem porazila na ippon (nejvyšší počet bodů) před časovým limitem. Poté mě čekala výborná rakouská závodnice, která mi dělala větší problémy, ale i tak jsem ji porazila opět před časovým limitem. Nejtěžší zápas pro mě byl s korejskou reprezentantkou, kdy jsme se utkaly o 3. a 5. místo. V prvních 10 vteřinách jsem hodila soupeřku na wazari (dopadla na bok) a poté jsem se snažila uhlídat si to celé 4 minuty. A povedlo se!! Mám radost a teď mě čeká další příprava směrovaná nejvíce k mistrovství Evropy a poté k mistrovství světa.“

Úvodní fotka pochází z mezinárodního tréninkového kempu v Nymburku, na kterém poctivě makali judisté z celého světa. Spolu s komentářem nám ji poslal Zdeněk Mrázek (nad Markétou).

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.