Přesuout na hlavní obsah

Lukáš Janda zabodoval na světovém finále

Zabodoval? To je vlastně slabé slovo, protože tenhle šestnáctiletý golfista byl v Abú Dhabí vidět víc než dost...

Jako vítěz golfového kvalifikačního turnaje Faldo Series v srpnu ve slovenské Tatranské Lomnici si člen AIS Lukáš Janda zajistil účast na světovém finále, které vyvrcholilo 3kolovým turnajem v Abú Dhabí na hřišti Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club.

Turnaje se zúčastnilo 42 vítězů národních kvalifikací v kategoriích chlapců (do 16, 18, 21 let) a 19 vítězek v dívčích kategoriích.

Co se národnostního zastoupení týče, hráči a hráčky byli reprezentanti z celkem 17 zemí – od britských ostrovů přes Jihoafrickou republiku až po Austrálii.

Při cvičném kole potkal hráče nevšední zážitek, kdy byli z hřiště doslova vyhnáni písečnou bouří a ten den už nebylo možno ve hře pokračovat.

Samotný turnaj pak proběhl na dlouhém a těžkém hřišti naprosto bez problémů a účastníci, až na silnější vítr 2. den, měli ideální herní podmínky.

Po zaváhání hned první den na úvodních dvou jamkách (+4) se Lukáš srovnal a velmi dobrým a vyrovnaným výkonem tímto výsledkem vůči paru hřiště dokončil celý turnaj,což mu v jeho kategorii chlapců do 16 let zajistilo velmi cenné 6. místo, a nebýt počátečního zaváhání, skončil by s přehledem na medaili, když mu na druhé místo chyběly 3 a na třetí 2 rány.

Tento výsledek je záhodno i tak brát jako velký úspěch, neboť se jedná o velmi prestižní sérii a na toto finále sjíždějí opravdu jenom vítězové jednotlivých národních kvalifikací z celého světa.

Je třeba Lukymu popřát do nové sezóny, aby pokračoval v tréninkovém úsilí a aby těchto podobných a ještě lepších výsledků bylo co nejvíce.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.