Přesuout na hlavní obsah

Lukáš Janda: Dodnes čerpám z hokeje

Hraje za Greensgate Golf Club, chodí na sportovní gymnázium a hokejovou minulost bere jako skvělý přínos.

Víme o tobě, že jsi golf dlouho kombinoval s ledním hokejem, co myslíš, že ti hokej pro golf dal? A tvůj táta je bývalý tenista, takže jak to, že nejsi tenista?
Hokej pro mě byl skvělým přínosem pro golf a dodnes z toho čerpám. Jsem díky němu více soutěživý a obratnější. K tenisu, tak táta tvrdí, že když jsem byl malý, tak jsem na tenisovém kurtu odmítl běhat za míčkem, ale tomu moc nevěřím :-D

Golf je o dlouhodobé koncentraci, hokej výbušný a akční sport, jak se tato kombinace projevuje na tvé golfové hře, hraješ třeba více agresivně se snahou skórovat a jít každou jamku pod par?
Někdy to tak opravdu je, ale bohužel je to jedna z těch horších věcí, protože hrát agresivně se mi hodně často nevyplácí. Spíše bych řekl, že se nikdy nesložím a nezabalím to, když mi to nejde. Tak jsem hrál i hokej, snažil jsem se až do doby, než odzvonila poslední třetina.

Nevzdávat se je ve sportu a v golfu, kde hraješ prakticky proti všem, určitě důležité. Jaké myslíš, že jsou tvé další silné stránky?
Mojí největší zbraní je hra z odpaliště (drajvy), ale loni v létě jsem se nejlépe cítil na greenu, což pro mě bylo velice důležité.

Loni jsi hrál i řadu zahraničních turnajů, hraje se ti lépe v cizině, nebo na známých hřištích?
Zahraniční turnaje jsou pro mě o něco více speciální, jelikož tak hraju proti klukům, které neznám, a je to o něco větší zkušenost než doma, ale je to pořád stejný sport a nevidím v tom moc velký rozdíl.

Jsi ze silné plzeňské generace, navíc velmi dobře hraje i tvůj mladší bratr, je to velká motivace mít takovou konkurenci?
Určitě je to dobrá motivace, ale na druhou stranu máme s kluky v klubu dobré vztahy, takže se nedá hovořit o nějaké velké rivalitě.

Máš mladšího bratra, je vaším snem se třeba jednou potkat v reprezentaci?
Pro mě je takové osobní přání, abychom se s bráchou jednou setkali ve finálovém flightu na nějakém velkém turnaji. Ale řekl bych, že brácha už má do reprezentace slibně nakročeno, takže se tam může každým rokem dostat.

Ty už v reprezentaci jsi, takže jaké jsou plány a cíle na letošní sezonu?
Jsem pověrčivý, takže se omlouvám, ale svoje cíle si nechávám pro sebe :-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.