Přesuout na hlavní obsah

Kristýna Burlová: Ponorku měla mamka

Miluje adrenalin spojený se závody, přesto musela strávit 14 dní karantény zavřená ve svém pokoji pouze s...

... cyklotrenažérem. Vše zvládla a věří, že se dokáže připravit kvalitně, tak aby byla v plné formě, hned jak situace opět povolí závodit.

Loni jsi touhle dobou byla v plné sezoně, letos je vzhledem k situaci vše jinak. Jak snášíš současný stav?
Moc dobře ne, hlavně psychicky, protože mi závody hrozně chybí. Na druhou stranu mám teď hodně času na trénink a hlavně na školu.

Virtuální závody tedy asi nemohou nahradit adrenalin opravdových soutěží…
Virtuální závody a ty opravdové jsou úplně rozdílné světy. Ani to vlastně nemusí být závody, ale trenažér a reálný trénink venku se hodně liší.

Jako venkovní sport jste alespoň relativně brzo mohli trénovat. Našla jsi si oblíbeného spolujezdce, nebo většinou jezdíš sama?
Snažím se co nejvíc jezdit do Prahy na společné tréninky, protože jinak trénuji hodně sama a to už mě přestává bavit. Je těžké sehnat někoho, kdo s vámi pojede pět hodin (smích), ale naštěstí na tyhle dlouhé tréninky vytáhnu kluky, co taky jezdí.

Jistým zpestřením bylo video o tvém dnu, který jsi natočila pro svaz cyklistiky. Co to bylo za projekt?
Byl to projekt Českého svazu cyklistiky, Trénuj s repre. Celkem bylo 5 týdnů videí, každý týden jiná disciplína. Já tam byla za dráhovou reprezentaci.

K dráze máš blízko, spolu se silnicí je to tvá hlavní disciplína. Co říkáš na posunutí olympijských her? Je to šance pro vás mladé?
Vlastně to pro nás moc neznamená, na dráze není zatím vyjeté žádné místo, a kdyby se to holkám ještě povedlo, jely by tam ony, nejspíš jen v madisonu.

Za čtyři roky už by to mohlo být jiné?

Karanténa a zákaz vycházení změnil razantně způsob života, sportovcům, kteří jsou zvyklí na pohyb, dvojnásobně. Poznala jsi o sobě něco, co jsi dosud nevěděla?
Po návratu ze soustředění na Mallorce jsem musela být v povinné 14denní karanténě. Jestli mi ale něco opravdu chybělo, tak to byl kontakt s lidmi. Kamarádi a tak. Vyjet společně na kolo. Bylo těžké být pořád jen zavřená v pokoji s trenažérem (úsměv).

Máš ještě mladší sestry. Probíhala ponorková nálada, nebo to naopak rodinné atmosféře prospělo?
Myslím, že ponorku z toho všeho pak měla nejvíc mamka (smích).

Jak myslíš, že bude probíhat návrat k závodům? Bude větší nervozita, nebo si to naopak budeš ještě víc užívat?
Já už se nemůžu dočkat, samozřejmě nervozita po takové době bude, já letos stihla jen závod v lednu na dráze v Apeldoornu. Ale na druhou stranu si to právě proto budu o to víc užívat.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.