Přesuout na hlavní obsah

Kdo umí, umí :-)

Kvality potvrzují Simona Spěšná, Ondřej Květon, Bára Galušková nebo (kuriózně!) David Janda.

Pojďme se spolu podívat, kdo v těchto dnech dělá dobrou reklamu Plzeňskému kraji, České republice, Akademii individuálních sportů nebo třeba Sportovnímu gymnáziu Plzeň.

Bikerka Simona Spěšná závodící za tým jb BRUNEX Superior Factory Racing dojela pátá na světovém poháru juniorek v německém Albstadtu. Tamtéž byla Adéla Holubová z týmu kola-bbm.cz 20. v kategorii U23.

Stolní tenista Ondřej Květon zaznamenal na mistrovství republiky U19 v Havířově stříbrný hattrick. Borec z Pocinovic totiž došel až do finále ve dvouhře, čtyřhře i mixu.

Slalomářka na divoké vodě Bára Galušková se dostala do finále na českém poháru žen na Trnávce. Mezi mladšími dorostenkami vycházející hvězda Klubu vodních sportů Sušice logicky zvítězila (celkově skončila 9.). Markéta Hojdová (Vodácký oddíl „7“ Horšovský Týn) a Karel Turner (KVS Sušice) byli v mladším dorostu shodně čtvrtí.

Alpský lyžař David Janda (TJ SA Špičák) to umí i s florbalovou holí. S pražskou Spartou ovládl republikový šampionát starších žáků v Novém Městě nad Metují.

Tenistka Eliška Forejtková se probojovala až do finále dvouhry turnaje U16 kategorie A v Rakovníku, kde byla nejmladší dívkou.

Jak už jsme vás informovali na sociálních sítích, zářily také atletky. Oštěpařka Petra Sičaková z AK Škoda Plzeň splnila limit pro mistrovství světa U20 a sprinterka-překážkářka Viktorka Jánská pro Evropský olympijský festival mládeže.

Boxerka Viktorie Jílková je ve finále evropského šampionátu do 16 let, a to v ledním hokeji. Atleti mají na programu 1. kolo týmových soutěží, rychlostní kanoisté závody v Nymburku, bikeři světový pohár v Novém Městě na Moravě, slalomáři na divoké vodě český pohár v Praze, triatlonistky supersprint ve Zlíně a windsurfařka Kateřina Altmannová mistrovství Evropy v italském Torbole.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.