Přesuout na hlavní obsah

Kateřina Altmannová 4. na MS

Hodně vidět byli i cyklistka Adéla Holubová, golfistka Kristina Lebová nebo atleti.

Windsurfařka Kateřina Altmannová skončila čtvrtá na juniorském světovém šampionátu. Místo: Švýcarsko. Kategorie: U19. Zbytek nám řekne sama 17letá závodnice YC Lokomotiva Plzeň, kde ji vede otec Tomáš.

„Byl to jeden z vrcholů této sezóny společně s mistrovstvím Evropy dospělých. Ještě jedním z důležitých závodů bude ME juniorů v říjnu v Brestu. Bohužel první dny závodu moc nefoukalo a odjeli jsme jen 6 rozjížděk před závěrečnými medailovými rozjížďkami pro 10 nejlepších, kde se mi podařilo postoupit do semifinále. Zde jsem udělala chyby, které mě stály postup do finále. 4. místo nakonec hodnotím jako úspěch, i když medaile byla blízko. Mám štěstí, že jsem součástí silného českého holčičího týmu, se kterým jsem začínala na lodní třídě Optimist, poté přešla na Techno 293 a teď na olympijskou třídu IQfoil. Teď se budu ještě soustředit na mistrovství Evropy do 19 let a pak budu vše směrovat k srpnu 2023, kdy se pojede první kvalifikace na olympijské hry v Paříži.“

A teď rychle z vody na kolo – jako v triatlonu... Mistrovství světa totiž měla i bikerka Adéla Holubová (kola-bbm.cz), a to ve Francii. Čerstvě dvacetiletá bojovnice dojela v kategorii U23 jedenáctá, z čehož měla pochopitelně obrovskou radost. Ani v jejím případě rozhodně není od věci přemýšlet o olympijských hrách 2024...

Golfistce Kristině Lebové ještě není ani 15, ale to jí nebrání v porážení dospělých žen. Na velkém turnaji na Karlštejně to hvězdička Greensgate Golf Clubu dotáhla až na třetí místo.

Atleti měli mistrovství republiky do 22 let... Zmiňme aspoň medailové úspěchy: Valerie Dzurová a Kateřina Matoušková byly v barvách AK Škoda Plzeň třetí ve štafetě na 4 x 400 metrů, Petra Sičaková v hodu oštěpem, Jakub Peterka získal na 4 x 100 m dokonce stříbro.

A kde můžete naše členy vidět na přelomu srpna a září? Rychlostní kanoistku Karolínu Voříškovou na juniorském světovém šampionátu v Maďarsku, stolního tenistu Ondřeje Květona na turnaji ve Slovinsku, tenistu Matěje Fejku na mistrovství republiky družstev starších žáků, badmintonistu Dominika Kopřivu v Benátkách nad Jizerou, lukostřelkyni Moniku Továrnickou v Ostravě, plavce na Velké ceně Znojma, golfistky v Bechyni, atlety na mistrovství republiky družstev v Chebu a sportovní střelce doma v Lobzích :-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.