Přesuout na hlavní obsah

Jonáš Forejtek je mistrem Evropy do 18 let!

Tohle je úspěch pro celý český tenis. A sám hlavní aktér nám popsal, jak viděl cestu za titulem.

„Turnaj v Klosters (Švýcarsko) se mi vydařil. Před turnajem jsem si dal za cíl uhrát co možná nejlepší výsledek. Soustředil jsem se na každý zápas, jako kdyby to bylo finále. 1. kolo proti soupeři z Moldavska Lukovi Andonovovi jsem nehrál úplně dobře, ale každým zápasem jsem se zlepšoval a také jsem si více věřil. Ve 3. kole jsem odehrál velmi dobrý zápas proti tenistovi z Francie Titouanovi Droguetovi, potom jsem věděl, že když budu hrát dobře, tak bych mohl vyhrát. V semifinále jsem hrál s velmi dobrým Giuliem Zeppierim z Itálie, s kterým jsem v zápase hodně prohrával, ale soustředil jsem se na každý míč zvlášť a podařilo se mi zápas otočit do vítězného konce ve třech setech. Ve finále jsem hrál proti Adrianovi Andrejevovi z Bulharska, v zápase jsem odvracel v druhém setu mečbol, nakonec jsem zvítězil také ve třech setech.

Zajímavostí hry v Klosters je velká nadmořská výška (1200 m n. m.), ve které lítají balonky mnohem rychleji, chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykl.“

AIS PK gratuluje k zatím největšímu úspěchu a doufá, že Jonáš bude dál stoupat jako dosud, tedy nejenom v metrech nad mořem :-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.