Přesuout na hlavní obsah

Úspěchy Blažíčkové, Davidíka, Strýčka, ...

Dařilo se i Petře Sičakové, Kristýně Burlové, Adéle Holubové nebo Monice Továrnické.

Sportovní střelkyně Veronika Blažíčková (SSK Dukla Plzeň) vyhrála v osobním rekordu kontrolní závod reprezentace žen ve sportovní malorážce na 3 x 40 ran.

Atlet Jakub Davidík na mistrovství světa do 20 let v Keni ukázal svoji extratřídu. Stříbrský supertalent postupně dvakrát zlepšil juniorský národní rekord v běhu na 800 metrů a zastavil se až ve finále, ke skončil čtvrtý. Petra Sičaková byla v hodu oštěpem desátá.
Skokanka Linda Suchá mezitím pomohla AK Škoda Plzeň k historickému triumfu v extralize.

Golfista Kryštof Strýček se probojoval na největší tuzemský turnaj mužů D+D Real Czech Masters.

Cyklistka Kristýna Burlová (SG Plzeň) předvedla svoji formu na evropském šampionátu do 23 let na dráze v Nizozemsku. V madisonu obsadila páté místo.
Bikerka Adéla Holubová z týmu kola-bbm.cz se stala mistryní republiky do 23 let, přičemž mezi ženami byla čtvrtá.

Lukostřelkyně Monika Továrnická (1. LK Plzeň 1935) si z mistrovství republiky přivezla jednu zlatou a dvě bronzové medaile (družstva, jednotlivci a mix – všechno kadetská kategorie).

Slalomářka na divoké vodě Markéta Hojdová z Vodáckého oddílu „7“ Horšovský Týn (na fotce na nejvyšším stupni) na národním šampionátu vybojovala zlato v mixech a bronz mezi kajakářkami v kategorii starších žákyň.

Stolní tenista Ondřej Květon z SK Jiskra Domažlice se probil až do čtvrtfinále ve dvouhře borců do 21 let na Czech Open.

A co naše členy čeká v nejbližších dnech? Badmintonistu Jana Janoštíka Latvia International, plavce Lukáše Tauchmana Plzeňský vytrvalec, cyklistku Adélu Holubovou mistrovství světa, triatlonistu Matěje Marka Superprestige a atlety republikový šampionát do 22 let v Plzni, kam jste o posledním srpnovém víkendu srdečně zvaní ;-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.