Přesuout na hlavní obsah

Jan Škarban 2., Viktorie Jánská 3.!

Evropský olympijský festival mládeže nebyl jedinou akcí, kde naši členové váleli.

Atleti bezvadně reprezentovali Českou republiku, Plzeňský kraj, AK Škoda Plzeň, Sportovní gymnázium Plzeň, ..., a samozřejmě Akademii individuálních sportů Plzeňského kraje. Na Evropském olympijském festivalu mládeže na Slovensku získali dvě medaile. Jan Škarban doběhl druhý na 2000 metrů překážek a Viktorie Jánská předvedla třetí nejdelší skok do dálky. Od cenného kovu nebyli daleko ani judistka Anna Skalská (Judo SG Plzeň) s atletem Jonášem Fleisigem.

Lukostřelkyně Monika Továrnická z 1. LK Plzeň 1935 spolu se svými dvěma parťačkami překonala na Youth Cupu v Rumunsku 17 let starý český rekord družstev kadetek.

Tenista Matěj Fejka (TK Slavia Plzeň) získal v Praze bronz na mistrovství republiky starších žáků, a to ve čtyřhře.

A nezastavujeme ani na okamžik. Tenistka Eliška Forejtková míří do Prostějova na mistrovství světa družstev starších žákyň, její mladší parťačka do Německa na turnaj šestnáctiletých, windsurfařka Kateřina Altmannová má v Itálii mládežnické IQ Foil International Games, cyklista Matěj Kerl se účastní etapového závodu Regionem Orlicka, golfistky bojují o návrat do extraligy žen a pak spolu s kluky vyrážejí na mezinárodní mistrovství republiky, ..., no prostě jedna parádní akce za druhou :-)

Foto olympic.cz

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.