Přesuout na hlavní obsah

Jakub Janda na German Boys čtvrtý!

Evropský juniorský golf má od minulého víkendu za sebou jeden ze svých nejvýznamnějších turnajů.

Ve dnech 4.–6. 6. se na hřišti Sankt Leon Rot v německém Baden Würtenberg uskutečnil nejprestižnější turnaj kontinentální Evropy hráčů do 18 let.

Už samotná účast vyžaduje od hráčů splnění náročných výkonnostních kritérií. Na tomto turnaji reprezentoval AIS hráč RGA Plzeň, patnáctiletý Jakub Janda. Na věhlasném a špičkově připraveném hřišti absolvoval v tropických teplotách náročný pětidenní program dvou cvičných a tří soutěžních kol bez nejmenších problémů.

Ačkoliv patřil mezi nejmladší hráče turnaje, držel se od prvního kola v popředí výsledkové listiny. Ve svém výkonu nepovolil až do konce a všechna svá kola dokázal jako jeden ze tří hráčů vůbec zahrát pod par hřiště. Výsledky jednotlivých kol 69, 69, 71 mu nakonec v konkurenci 99 hráčů ze 14 zemí vynesly výborné 4. místo pouze 1 ránu od bronzové medaile.

Jakub se svými spoluhráči Matějem Bačou a Filipem Jakubčíkem (celkovým vítězem turnaje) navíc zvítězili v poháru národů, když s náskokem porazili silné týmy Itálie a Německa. Vzhledem ke svému věku má Kuba možnost se tohoto turnaje zúčastnit ještě v následujících třech ročnících, takže může svůj letošní výkon nejen zopakovat, ale popřípadě i vylepšit.

Kubovi patří velká gratulace za předvedený výkon a reprezentaci svého klubu i AIS, která děkuje jeho otci a trenérovi Jiřímu Jandovi z spolupráci.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.