Přesuout na hlavní obsah

„Důležité je mít skvělou i partu... a to máme“

Když jdete poprvé se svým miminkem na plavání kojenců, asi vás nenapadne, že za patnáct let bude mít osobní...

... rekord nedaleko od limitů na mistrovství Evropy juniorů. Stejně tak to nenapadlo maminku Veroniky Tondrové, přitom členka Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje se už v blížící se zimě bude pokoušet o zaplavání limitů na červencové MEJ v ruské Kazani na své oblíbené trati 100 m volný způsob.

Veroniko, kdy jsi začala s plaváním a byl to vždy tvůj jediný sport, kterému jsi se věnovala?
Opravdu jsem začala plavat dřív než chodit :-), ale to si vůbec nepamatuji. Závodně jsem začala plavat od první třídy a několik let jsem současně dělala i gymnastiku. Po pár letech nastalo rozhodování, který sport si vyberu, a bylo jasné, že zůstanu u plavání.

Plaveš za PK Slávia VŠ Plzeň, VŠ znamená vysoká škola, takže jak vidíš svoji budoucnost?
Je mi patnáct let a studuji Sportovní gymnázium Plzeň, takže mě čeká ještě kus střední školy. Pak bych se chtěla věnovat fyzioterapii, takže snad mě studium na vysoké škole čeká.

Fyzioterapie je oblast, kde ti jako člence pomáhá Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje. Máš zde možnost poděkovat všem, kdo ti pomáhají dosahovat svých cílů. Máš někoho?
Určitě. Největší dík patří rodičům a pak také plaveckému trenérovi Lukáši Luhovému a kondičnímu Ádovi Blechovi. Dík určitě i klubu a AIS, díky kterým mám skvělé podmínky. A důležitá je i naše skvělá parta.

K dosažení skvělých výsledků je ovšem potřeba nejen dobrého zázemí, ale i dobré tréninkové morálky. Jaký typ svěřence jsi?
Snažím se mít velké nasazení do tréninku, protože bez nich to nejde a věřím, že nás posouvají dál. Ale někdy se to neobejde bez nějaké poznámky třeba jako: „Proč zrovna tohle?!“ a tak. :-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.