Přesuout na hlavní obsah

Dominik Kopřiva 3. na MČR mužů

Formu předvedli třeba i Kateřina Altmannová, Adéla Holubová, Jakub Janda nebo Simona Spěšná.

Více než čtvrt roku byl badmintonista Dominik Kopřiva (na fotce je uprostřed) nenápadným členem Akademie individuálních sportů. Teď se v pravou chvíli ukázal v plné parádě. Na mistrovství republiky mužů v pražské hale O2 universum získal tenhle sedmnáctiletý kluk bronzovou medaili ve čtyřhře. Ve dvouhře navíc prohrál až ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem, absolventem AIS Janem Loudou. Ten mimochodem ve finále porazil dalšího z našich absolventů Jiřího Krále... a ten v semifinále vyřadil Jana Janoštíka, který „Aiskou“ taky prošel – byl to tedy šampionát v režii borců, kteří prošli rukama trenéra Josefa Rubáše.

Windsurfařka Kateřina Altmannová z YC Lokomotiva Plzeň se představila na mistrovství Evropy žen v olympijské třídě iQFoil v Torbole na italském Lago di Garda. V kategorii U21 skončila tahle sedmnáctiletá studentka plzeňského sportovního gymnázia jedenáctá.

Bikerky Adéla Holubová (U21) z kola-bbm.cz a Simona Spěšná (juniorky) z jb BRUNEX Superior Factory Racing vyhrály svoje kategorie v závodu českého poháru na Zadově.

Jakub Janda z Greensgate Golf Clubu obsadil dělené 16. místo na Czech Open Golf Tour v Beřovicích, přičemž většina jeho přemožitelů jsou profesionálové.

Dařilo se samozřejmě i dalším akademikům, ale o tom zas až někdy příště... V posledním květnovém týdnu se postupně dostanou do hry sportovní střelci, cyklisté, plavci (v Barceloně!), Dominik Kopřiva vyrazí do Grazu na Austrian Open, triatlonistka Kristýna Dvořáková na evropský šampionát v super sprintu do polského Olštýna, její parťačka Barbora Jedličková na Superprestige do Brna, Adéla Holubová na obhajobu titulu mistryně republiky v maratonu na Dolní Moravu, para plavec David Kratochvíl má v Plzni na Slovanech národní šampionát, slalomáři na divoké vodě poměří síly v Českých Budějovicích a golfisté na mezinárodním mistrovství republiky ve hře na jamky v Šilheřovicích.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.