Přesuout na hlavní obsah

David Kratochvíl – mistr republiky

Kromě mladého para plavce ukázaly svoje kvality třeba Adéla Holubová nebo Bára Galušková.

Nevidomý plavec David Kratochvíl (na fotce vlevo) se v Plzni stal čtyřnásobným republikovým šampionem v kategorii open bez omezení věku. Čtrnáctiletý borec z Halže u Tachova dokázal, že mu nedělá problémy padesátimetrový bazén, a stal se jednou z hvězd mistrovství.

V bazénu ještě na chvíli zůstaneme, protože za zmínku stojí i pěkné druhé místo Tomáše Chocholatého na Velké ceně Slovenska, a to na trati 1500 metrů volným způsobem.

Ještě jedna plavecká zpráva: Lukáš Tauchman si svým výkonem na trati 10 km na otevřené vodě na Boleveckém rybníku na Memoriálu MUDr. Jaroslava Fichtla a Jana Tykvarta vysloužil 5. nejlepší čas v kategorii mužů.

Z vody ještě nevylezeme... Slalomářka na divoké vodě Bára Galušková totiž vyhrála národní kvalifikační závod (NKZ) v Českém Vrbném. Šlo o kategorii U23, a kajakářce z KVS Sušice je přitom jen 16 let.

Teď skočíme na kolo... a dlouho z něj neslezeme. Na Králickém Sněžníku se jel národní šampionát bikerů v maratonu a Adéla Holubová (kola-bbm.cz) vybojovala stříbrnou příčku.

Ještě si zaběháme... Atlet Jan Škarban (Škoda Plzeň) splnil na dorostenecké trati 2000 m překážek limit pro mistrovství Evropy do 17 let.

Nezbývá než spojit plavání, kolo a běh... Triatlonistka Barbora Jedličková (TAP) se v Brně na Superprestige dostala na stupně vítězů, když mezi ženami dokončila závod na třetí pozici.

Je libo se poprat? Demyd Bohdan (Judo SG Plzeň) vyhrál v Jičíně český pohár mužů, konkrétně těch nejtěžších (+90 kg).

A ještě si zahrajeme tenis: Matěj Fejka došel až do finále čtyřhry na havířovském turnaji starších žáků zařazeném do kategorie „A“.

Tím jsme se plynule přehoupli z května do června... a jdeme dál. Tomáš Chocholatý bojuje s vlnami Atlantiku a se soupeři na evropském šampionátu juniorů v dálkovém plavání v portugalském Setúbalu. Jeho parťáci z PK Slávia VŠ Plzeň i z AIS PK zase mají český pohár v Praze. Rychlostní kanoisté se v Račicích snaží nominovat na juniorské mistrovství Evropy. Slalomáři na divoké vodě se přesunuli do Veltrus na další NKZ. Bikeři poměří síly na českém poháru v Bedřichově. Atlety čeká Memoriál Josefa Odložila, respektive družstva juniorů. Triatlonista Matěj Marek vyráží na Czechmana do Pardubic. Golfistka Viktorie Trůková hraje na German Girls Open. Stolní tenista Ondřej Květon se těší se mezinárodní turnaj v Havířově a tenista Lukáš Janoušek na „áčko“ ve Zlíně.

A příště pro změnu třeba druhá desítka našich sportů :-D

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.