Přesuout na hlavní obsah

Daří se bikerkám či vodačkám

Kvalitní výkony a výsledky zaznamenávají v červnu i atletky, plavci nebo triatlonisté.

Krátce před vyhlášením Sportovce Plzně, které se týká většiny našich členů, se pojďme podívat, jak jim to jde. Co? No přece to, v čem jsou nejlepší!

Fungujeme pátým rokem, takže už nás nemůže překvapit, že se obě bikerky sdružené v AIS PK dostanou na stupně vítězů. Tentokrát se jim to zase povedlo v jeden den, ovšem každé v jiné zemi. Simona Spěšná z klubu jb BRUNEX Superior Factory Racing dojela druhá na závodu juniorské světové série v Polsku. Adéla Holubová (kola-bbm.cz) na českém poháru vyhrála kategorii U23 a mezi ženami byla po pádu a impozantní stíhací jízdě čtvrtá.

Rychlostní kanoistka Karolína Voříšková (na fotce) vyhrála dva závody na nominačním klání v Račicích a probojovala se na mistrovství Evropy juniorek. Její sestra Veronika (obě Slavia VŠ Plzeň) se mezitím přímo v západočeské metropoli suverénním způsobem stala mistryní republiky ve vzpírání (kategorie do 71 kg.) Neztratil se – ba naopak – ani Ondřej Vísner (TJ Prazdroj Plzeň), který v Račicích skončil dvakrát druhý.

Druhá byla i slalomářka na divoké vodě Bára Galušková z KVS Sušice, a to na národních kvalifikačních závodech ve Veltrusech. Celkově byla v neděli druhá a mezi mladšími dorostenkami zvítězila před svojí parťačkou z AIS Markétou Hojdovou („7“ Horšovský Týn).

Hodně vidět byli i plavci Slávie VŠ Plzeň na českém poháru v Praze. Jak Nicole Harmašová, tak Lukáš Tauchman vylovili z podolského venkovního bazénu stříbrnou medaili; Nicole dokonce dvě.

Triatlonista Matěj Marek (TAP) jako druhý junior dokončil pětihodinový závod Czechman v Pardubicích.

Atletky Kateřina Matoušková a Valerie Dzurová (obě AK Škoda Plzeň) ukázaly záda všem soupeřkám na závodech (400 m překážek) v Chebu... Mimochodem, Valerie vede letošní evropské tabulky na 300 m přek. Dařilo se i Viktorii Jánské nebo Barboře Jedličkové, která si na dráhu odskakuje z triatlonu.

A co teď? Tak jenom namátkou... Para plavec David Kratochvíl vyráží na Madeiru na světový šampionát, badmintonista Dominik Kopřiva na turnaj do Litvy, šermíř Matěj Vachovec má mistrovství republiky, sportovní střelci „Hopes“, Adéla Holubová světový pohár v Rakousku, atleti extraligu v Plzni, ..., mimochodem, právě ve Skvrňanech bývá parádní atmosféra... ale za podporu jsou vděční třeba i střelci v Lobzích! ;-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.