Přesuout na hlavní obsah

Dan Hlaváček 3. na President Masters

Od pátku 28. do neděle 30. září vrcholila Czech Golf Amateur Tour turnajem Autocont President Masters...

... Invitational určeným pro nejúspěšnější hráčky a hráče letošní pomalu se loučící sezóny. Na neskutečně kvalitně připraveném hřišti Prague City Golf Zbraslav se na start postavilo 39 mužů a 20 žen, všichni nažhavení utkat se o Prezidentský pohár.

AIS reprezentovali Tereza Koželuhová, Dan Hlaváček a Kryštof Strýček a byli to právě kluci, kteří drželi prapor naší akademie náležitě vysoko. Kryštof se po prvním kole ujal vedení díky úžasnému výsledku 65 ran (7), kdy se mu dle vlastních slov povedlo, na co sáhl. Dan zahrál na úvod solidních 72 ran a dělil s dalšími třemi hráči 3. místo. Tereze se nedařilo, rozjíždějící se nemoc jí neumožnila podat výkon, na který je zvyklá, a turnaj musela bohužel vzdát.

Druhé kolo ovlivnil sílící vítr, který zasahoval do trajektorie míče nejen ve vzduchu, ale i při puttování na bleskově rychlých greenech. Kryštofovi už se tolik nedařilo, ale s výsledkem 74 ran (+2) se udržel na průbežném 2. místě s odstupem dvou ran na vedoucího hráče. Dan zvládl druhé kolo lépe a i přes nevynucenou velkou chybu na 9. jamce zapsal skóre 70 ran (2) a ze třetího místa živil medailové naděje.

Podmínky pro finálové kolo byly ješte větrnější a i to zamíchalo celkovým pořadím. Dan Hlaváček bojoval s puttováním na ještě rychlejších greenech, v polovině kola to vypadalo bledě, ale Dan válčil o každou ránu, závěr se mu vydařil a díky výsledku 74 ran (+2) uhájil 3. místo a odvezl si z tohoto prestižního turnaje velice cennou bronzovou medaili. Kryštof si bohužel vybral slabši chvilku a s výsledkem 79 (+7) se propadl na 5. místo.

Gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů do dalších sezón!

První zleva Dan Hlaváček, Matyáš Zapletal a Václav Tichý

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.