Přesuout na hlavní obsah

Czech Golf Amateur Tour – Greensgate

V Greensgate Golf & Leisure Resortu na Dýšině, tedy na domovském hřišti reprezentantů AIS PK, proběhl od ...

... pátku 3. 7. do neděle 5. 7. v pořadí druhý turnaj z nejprestižnější amatérské série Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour.

Soutěže se zúčastnila téměř kompletní česká amatérská elita, včetně hráčů a hráček touto dobou obvykle hrajících univerzitní turnaje v USA, a také několik zahraničních konkurentů. Hřiště bylo opravdu skvěle připravené a není to jen obvyklá fráze. Po celou dobu hráčky a hráči kritizovali pouze nedostatky ve svých golfových dovednostech, ale na kvalitu hřiště byla slyšet jen a pouze chvála!

Nejen superkvalita a jedinečný design hřiště, ale také velmi silný vítr vanoucí po celou dobu turnaje, se ukázaly býti tvrdým testem golfového umu, dovedností a psychiky všech soutěžících. Že je domácí hřiště výhodou, bylo jasné už po pátečním kole. Papíroví favorité hořeli jak papír, a naopak domácím se až na výjimky podařilo turnaj solidně rozjet.

V obou kategoriích šlo po celou dobu o každou ránu, nikdo výrazně svým konkurentům neodskočil a rozhodovalo se až na posledních jamkách. Mezi muži se opět vytáhl teprve šestnáctiletý Dan Hlaváček, který si díky stabilním výkonům 72, 74 a 74 ran došel pro stříbrnou medaili, potvrdil tak výbornou letošní formu a také obhájil průběžné druhé místo v celkovém pořadí této prestižní TOUR.

Nadvládu domácího klubu Greensgate potvrdil dělenou třetí příčkou Petr Hrubý (74, 74, 73 ran), který AIS prošel v minulých letech.

Jakub Janda, který v neděli oslavil teprve čtrnácté (!) narozeniny, předváděl celou dobu krásný golf a naplno prodal svůj obrovský talent, který dokazuje v mládežnických soutěžích, kde ve své věkové kategorii nemá konkurenci. Mezi dospělými z toho bylo po kolech 72, 75 a 74 ran celkové třetí dělené místo, a nebýt pokaženého závěru finálového kola, mohlo být i lépe.

Do TOP 10 se po výkonech 76, 76 a 73 ran také těsně vešel Kryštof Strýček.

Jediná reprezentantka Tereza Koželuhová držela vlajku AIS vysoko a po kolech 75, 73 a 75 ran z toho bylo krásné třetí místo. Nedávno úspěšně složila první zkoušky na vysoké škole, tímto turnajem zahajovala sezónu, a tak se teprve vrací do turnajové formy a můžeme od ní očekávat ještě kvalitnější výkony na budoucích soutěžích.

Benjamínek golfové sekce AIS Viktorie Trůková dala přednost ve stejném termínu hraném turnaji Národní Golfové Tour Mládeže, kde si z jihočeského Golf Resortu Mnich přivezla stříbro v kategorii starších žákyň.

Všem jmenovaným gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci, Martinu Vanclovi, PRO – Greensgate, pak za spolupráci!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.