Přesuout na hlavní obsah

ČT Sport: Barbora Stupková či Jakub Davidík

V půlce června zářili atleti, cyklisté nebo triatlonisté. Některé z nich dokonce můžete vidět v televizi.

Největší plzeňskou sportovní událostí posledního jarního víkendu bylo – jak už jsme vás informovali na sociálních sítích – mistrovství republiky v terénním triatlonu pořádané Janem Řehulou. Jeho svěřenci, kteří jsou zároveň členy naší akademie, skončili v kategorii dorostu 1. (Barbora Stupková), 2. (Filip Matějovič) a 3. (Adéla Šmídová). Pavlína Vargová i přes přehřátí organismu dokončila závod žen na osmé příčce. 21minutový sestřih akce vysílá ČT Sport ve čtvrtek (20. června) od 15:35.

Hned po triatlonu se můžete podívat na Jakuba Davidíka, protože Česká televize zahajuje přímý přenos ze Zlaté tretry v 16:00 právě závodem na 1500 metrů. Tenhle 17letý borec ze Stříbra je čerstvým mistrem republiky do 22 let v běhu na 800 m!
Právě juniorské MČR bylo velkou národní víkendovou událostí a dařilo se na něm i dalším „aiskářům“. Michal Forejt ovládl soutěž v hodu diskem, přičemž jeho dvojče Jakub získalo stříbro, stejně jako Linda Suchá v dálce, bronz vybojoval Filip Ličman (400 m přek.).
40minutový záznam šampionátu vysílá ČT Sport v pátek (21. června) od 17:25.
A ještě jedno atletické avízo: Tereza Schejbalová ve čtvrtek (20. června) skáče o tyči v německém Diefflenu...

Na Facebook a Instagram jsme už začátkem týdne dali i úspěšné účinkování cyklistů na českém poháru MTB konaném v Bedřichově, kde se poslední červnové pondělí jede závod na horských kolech v rámci olympiády dětí a mládeže. Simona Spěšná vybojovala mezi kadetkami druhé a Petr Zeman v kategorii žáci I třetí místo.

Za zmínku rozhodně stojí i výkony judistů. Matěj Klíma a Zdeněk Mrázek pomohli plzeňskému Judoclubu ve druhém kole první ligy v Praze ke stoprocentní bilanci, díky které svěřenci Romana Šimsy ovládli základní část soutěže. Do zářijového finále tak půjdou z vedoucí pozice.

A jinak? Golfistovi Petrovi Hrubému se extrémně daří na mezinárodním turnaji dospělých Czech Classic, už ve čtvrtek (20. června) začíná MČR mužů a žen v plavání (všech pět členů AIS PK), o den později Evropské hry (cyklista Petr Kelemen) a za další dva dny ODM (tenistka Eliška Forejtková, stolní tenistka Helena Sommerová, cyklisté Simona Spěšná se Štěpánem Krulou a sportovní střelkyně Tereza Razímová).

Tak ať jaro úspěšně přejde do léta!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.