Přesuout na hlavní obsah

Co jste na (našich) sociálních sítích nenašli

Ve druhé polovině července září cyklisté, lukostřelci, slalomáři na divoké vodě nebo tenisté.

Bikerka Adéla Holubová dojela druhá v kategorii žen na maratonu v Berouně, přičemž ji porazila o pět let starší soupeřka. Mezi juniorkami byla Adéla jednoznačně nejlepší.

Lukostřelkyně Monika Továrnická si na nominačních závodech v Nymburce vytvořila osobní rekord: 640 a vystřílela si nejen limity pro reprezentaci „A“, ale i možnou účast na mistrovství světa juniorů, nicméně společně se dohodli, že pojede na evropský pohár do Rumunska (2.–9. 8.), kde má šanci na výrazný úspěch.

Slalomářka na divoké vodě Markéta Hojdová (na fotkách pod článkem) ovládla kvalifikaci prvního závodu v rámci evropského poháru v Roudnici nad Labem, kterého se účastnili třeba i Američané, a ve finále byla druhá, protože se dotkla tří branek, zatímco vítězka dvou.

Tenistka Eliška Forejtková došla na mistrovství Evropy U-14 v Mostu až do čtvrtfinále (dvouhra), respektive semifinále (čtyřhra) a v posledním červencovém týdnu bojuje v Dobříši ve stejné kategorii o národní tituly; zatím se tam daří i Sofii Hettlerové.

A co dál dál? :-) Golfistům vrcholí v posledních čtyřech červencových dnech extraliga, karatisté se v Tatrách připravují na evropský šampionát, rychlostní kanoisté si rozdělují tituly mistrů republiky, sportovním střelcům začíná český pohár, ten pokračuje i cyklistům, ..., prostě se jede dál i při olympijských hrách.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.