Přesuout na hlavní obsah

Členové AIS PK sbírali ocenění

Nejvíce byla vidět absolventka Veronika Blažíčková na Sportovci Plzně Nadace sportující mládeže.

Nadace sportující mládeže (NSM) tradičně vyhlásila Sportovce Plzně za uplynulý rok. V kategorii dorostu vyhrála absolventka AIS Veronika Blažíčková (SSK Dukla Plzeň), která pro českou sportovní střelbu vybojovala místo na OH v Paříži. Mezi žáky zvítězila tenistka Eliška Forejtková, která také byla čtyři roky členkou naší akademie.

„Cílem NSM je dlouhodobá a systematická podpora sportu a pohybu dětí a mládeže, která díky řízené sportovní přípravě pod odborným vedením trenérů roste nejen ve špičkové sportovce, ale zejména v osobnosti s jasně a pevně daným charakterem a hodnotovým žebříčkem,“ zdůraznil na plzeňské radnici předseda správní rady NSM Petr Chvojka.

Doplnil ho klíčový člověk pro primátora Romana Zarzyckého, pod jehož záštitou se slavnostní vyhlášení konalo. „Věřím, že mnohým z dnešních oceněných budu fandit za pár let třeba i na olympiádě,“ řekl Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Za samostatnou zmínku stojí Ceny rektora Západočeské univerzity v Plzni. Ta je udělována za skloubení sportovních a studijních výsledků. Převzal ji atlet Jan Škarban, student Sportovního gymnázia v Plzni a věrný příznivec AIS.

Ceny převzali i další atleti z AK Škoda Plzeň, lukostřelci z 1. LK Plzeň 1935, cyklistka Simona Spěšná z líhně MS Bike Academy Racing, rychlostní kanoistka Karolína Voříšková ze Slavie VŠ Plzeň, jachtařka Kateřina Altmannová z YC Lokomotiva Plzeň nebo plavec Tomáš Chocholatý z PK Slávia VŠ Plzeň.

O týden dřív se uskutečnilo vyhlášení Nejúspěšnějšího sportovce města Plzně a Plzeňského kraje. I tam bodovala puškařka Veronika Blažíčková, juniorka roku.

Foto: fb NSM

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.