Přesuout na hlavní obsah

Český rekord Veroniky Blažíčkové

Dařilo se i judistům Anně Skalské a Demydu Bohdanovi či plavcům Slávie VŠ Plzeň.

Sportovní střelkyně Veronika Blažíčková překonala ženský národní rekord v malorážce na 3 x 20 ran! Povedlo se jí to na domácí půdě – tedy v SSK Dukla Plzeň – nástřelem 594 bodů při letošních prvních kontrolních závodech reprezentace v kvalifikaci, kterou logicky vyhrála :-)

Anna Skalská s Demydem Bohdanem (oba Judo SG Plzeň) získali zlatou, respektive stříbrnou medaili na mistrovství republiky juniorů v Hranicích.

Plavci byli hodně vidět na Velké ceně Ostravy. Nicole Harmašová zvítězila na 200 metrů polohově, Tomáš Chocholatý na 1500 m volným způsobem a Eliška Vokatá byla druhá na dvoustovce volně.

Karatista Kryštof Ruža z Budo Plzeň na Youth League v chorvatské Poreči porazil Švýcara a Američana, ale prohrál s Portugalcem, a tak tentokrát na nejvyšší příčky nedosáhl.

Rychlostní kanoisté měli na programu nominační závody v Račicích. Karolína Voříšková ze Slavie VŠ Plzeň skončila nejlépe druhá, Ondřej Vísner z TJ Prazdroj Plzeň třetí.

Cyklistka Adéla Holubová vybojovala sedmou příčku v kategorii žen U23 na Ötztal Mountainbike Festivalu v rakouském Haimingu.

A jedna akce stíhá druhou i nadále... Posuďte sami: tenisté Eliška Forejtková, Sofie Hettlerová a Lukáš Janoušek hrají na turnajích v Mostu, Rakovníku a rakouském Villachu. Windsurfařku Kateřinu Altmannovou čekají iQFOiL International Games v italském Campione. Golfistovi Jakubu Jandovi začíná sezóna na hřišti Kaskáda u Brna. Bikerky Adélu Holubovou a Simonu Spěšnou uvidí Rakušané na světovém poháru v Albstadtu. Judisté pokračují první ligou družstev. Para plavec David Kratochvíl se předvede na závodech v Praze. Vodní slalomáři se poperou s náročnou tratí českého poháru na Trnávce. Stolní tenista Ondřej Květon se utká o titul mistra republiky U19 v Havířově. Boxerka Viktorie Jílková se pokusí stát mistryní Evropy tentokrát v hokeji dívek do šestnácti let. Atletka Kateřina Matoušková se ukáže na závodech v Domažlicích... a hned na začátku následujícího týdne, v úterý 10. května od 18 hodin, pořádáme v areálu Sportovního gymnázia Plzeň seminář s olympijskou vítězkou Kateřinou Neumannovou ;-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.