Přesuout na hlavní obsah

Českem i Evropou křížem krážem

Podívejme se, jak se daří stolním tenistům nebo třeba triatlonistům.

Začneme sportem, který není na fotce ani v první větě, jenom je schovaný v titulku. Bikerka Adéla Holubová z týmu kola-bbm.cz absolvovala vrchol sezóny v podobě mistrovství světa v italském Val di Sole... a nevedla si vůbec špatně: přestože teprve začala poslední rok střední školy a v kategorii do 23 let patřila k nejmladším, skončila 26.

Hodně cestoval i badmintonista Jan Janoštík. Na Latvia International se bil mezi dospělými. Jeho cesta skončila ve třetím kole kvalifikace. I tenhle student SG Plzeň patřil mezi nejmladší.

Atleti byli na mistrovství republiky do 22 let naopak přímo doma. Na stadionu AK Škoda Plzeň vybojovala Linda Suchá dvě zlaté medaile, další přidala Petra Sičaková, stříbrští Jakub Davidík a Štěpán Trávníček získali stříbro a Valerie Dzurová bronz.

Stolní tenista Ondřej Květon zaválel na Memoriálu Milana Hrachového, i když v měl na konci tradičního mezinárodního turnaje v nohách nevídaných 106 setů během dvou týdnů. Ve Frýdlantu nad Ostravicí vyhrál nejenom dvouhru dorostenců U19, ale i mužů U21.

A pojďme zpátky do Plzně. Plavec Lukáš Tauchman dohmátl jako třetí na 200 metrů polohově na Plzeňském vytrvalci. „Byly to pro nás kontrolní závody ihned po soustředění a Lukáš plaval převážně vedlejší disciplíny. Za 14 dní nás čeká MČR juniorů,“ shrnul počínání svého svěřence jeho jmenovec Luhový.

Slalomářka na divoké vodě Bára Galušková zakončila letošní český pohár dospělých, kde byla nejmladší závodnicí. „Barunka jezdila dobře, ale vždy jí chybělo na nějaké bráně kousek. Minula nebo se vracela. Ale letošní sezona pro ni byla hra na zkušenou. Účast na seniorském poháru 2022 si bude vyjíždět ještě ze 4 závodů, ale rozjeté to má hodně dobře a neměla by tam snad chybět,“ zhodnotil snažení svojí dcery trenér Vladislav Galuška.

Triatlonista Matěj Marek (na fotce) předvedl formu na Superprestige v Brně. Mezi juniory doběhl druhý.

Tenista Lukáš Janoušek prošel ve dvouhře na juniorském turnaji ITF 5. kategorie v Liberci až do čtvrtfinále. Ve stejné fázi pavouka dohrála Kateřina Gygalová na turnaji „B“ dospělých v pražských Modřanech.

Cyklista Maximilian Kerl suverénně vyhrál juniorskou část závodu Giant ligy.

A co mají naši členové v plánu teď? Sportovní střelci domácí finále českého poháru, plavci Velkou cenu Znojma, golfisté Czech Open Golf Tour na Karlštejně, bikeři světový pohár ve švýcarském Lenzerheide a silničáři MČR v časovce družstev a dvojic v Terezíně a atleti MČR družstev v Břeclavi nebo Velkou cenu Tábora.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.