Přesuout na hlavní obsah

Bronz Viktorie Jánské na „republice“

Hned 1. pětiboj v kariéře na MČR proměnila nová členka AIS v krásné třetí místo a nový krajský rekord 3260 bodů.

Slovo má trenér Jakub Ryba: Nejvíce se jí dařilo v běhu na 60 m př., kde zvítězila a vylepšila si osobní rekord na 8,81 s (2. místo v ČR), a tradičně ve skoku dalekém, ve kterém je na prvním místě republikových tabulek. V této kategorii bude startovat i příští rok, takže je velkým příslibem i do budoucna. O víkendu jí čeká krajské mistrovství, kde se pokusí atakovat přední příčky českých tabulek i na 150 m.

Zbytek skupiny se pral s výpadky v přípravě, takže závodní vytížení nebylo úplně optimální. O víkendu nás čeká MČR mládeže a budeme připraveni :).

Linda Suchá vede juniorské průběžné tabulky ČR ve skoku dalekém – 622 cm – i trojskoku – 12 m. V dálce je druhá i mezi ženami.

Linda Hettlerová byla nemocná, ale doufám, že i přesto bude útočit o víkendu na medailové pozice.

Bára Píchalová měla táhlé trable s achilovkou, takže naplno trénuje teprve 3. týden. Přesto v poslední den nominace na MČR úspěšně absolvovala závod na 60 m př. a určitě se ještě popere o přední příčky.

Tereza Schejbalová si prozatím vyrovnala osobní halový rekord – 400 cm za týden jí čeká mítink Pražská tyčka a následně MČR.

Za spolupráci děkujeme AK Škoda Plzeň a Sportovnímu gymnáziu Plzeň, bez kterých by holky nebyly tam, kde jsou!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.