Přesuout na hlavní obsah

Bike, box, plavání, ..., vyberte si ;-)

Mistry republiky se stali Tomáš Chocholatý a Viktorie Jílková, dařilo se třeba i Ivě Gallerachové.

Elitní tuzemští i zahraniční bikeři se sjeli do Města Touškova na závod českého poháru. Se svým horským kolem vynikala Adéla Holubová (kola-bbm.cz), která vyhrála dámskou kategorii do 23 let a mezi ženami skončila pátá. Simona Spěšná (jb BRUNEX Superior Factory Racing) dojela v juniorkách druhá a Maximilian Kerl (Author Team Stupno) skončil v juniorech pátý.

Boxerka Viktorie Jílková z klubu BC Victoria YMCA Plzeň potvrdila na mistrovství republiky kadetů v Chomutově svoji dominanci. S přehledem vyhrála váhovou kategorii dívek do 57 kg, přestože by mohla soutěžit s lehčími. „Viki ukázala krásný technický a tvrdý box. Jdeme správným směrem,“ řekl její trenér a otec Lukáš Jílek.

Plavci se zaskvěli nejenom na letním republikovém šampionátu juniorů v 50m bazénu ve Zlíně. Tomáš Chocholatý vybojoval tři zlaté, tři stříbrné a tři bronzové medaile. Eliška Vokatá přidala tři stříbra a tři bronzy. Lukáš Tauchman získal dva stříbrné cenné kovy a dva bronzové. Na závodech v rakouském Grazu reprezentovala PK Slávii VŠ Plzeň Nicole Harmašová (na fotce). Svoje účinkování zhodnotila s úsměvem slovy: „S výsledky moc spokojená nejsem, ale nějaké ty osobáčky padly…tak si asi stěžovat nebudu.“

Stolní tenistka Iva Gallerachová z Boru u Tachova má bronzovou medaili z domácího mistrovství republiky U15, a to ze smíšené čtyřhry.

Atletka Petra Sičaková (AK Škoda Plzeň) na mítinku vrhačů v Kladně opanovala soutěž juniorek. Přes padesát metrů hází na počkání, ale limit pro juniorské mistrovství světa ještě o metr (a čtvrt) odolává.

Anna Skalská (Judo SG Plzeň) se probila do čtvrtfinále evropského poháru juniorů v polské Poznani.

Slalomářka na divoké vodě Markéta Hojdová z Vodáckého oddílu „7“ Horšovský Týn vyhrála závod mladších dorostenek v Roudnici nad Labem.

Tenista Matěj Fejka (TK Slavia Plzeň) došel s Tomášem Krejčím do semifinále čtyřhry na áčkovém turnaji starších žáků ve Znojmě.

Rychlostní kanoisté zdárně začali sezónu, alpští lyžaři ji neméně zdárně zakončili, ..., cyklistům v Plzni na Lopatárně pokračuje Giant liga a v nejbližších dnech se uskuteční i větší akce. Karatistu Kryštofa Ružu čeká Youth League v kyperském Limassolu. Sportovní střelec Jan Luhový vyrazí na závody do Berlína. Judisté mají na programu národní šampionát juniorů v Hranicích. Nuda tedy nehrozí ani v nejmenším! :-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.