Přesuout na hlavní obsah

Atleti mistry(němi) republiky

Družstva dorostu ovládla domácí šampionát... a dařilo se i dalším členům AIS PK.

V Plzni-Skvrňanech na stadionu, kde je doma AK Škoda Plzeň, se konalo mistrovsví republiky družstev dorostenců a dorostenek. Vlastně to tedy byly dva šampionáty... No, modrobílým to bylo každopádně jedno. Vyhráli obě kategorie takovým rozdílem, že nenechali nikoho na pochybách, který klub má nejlepší ročníky 2005 a 2006.

Na mistrovství republiky doma v Plzni (Lobzích) se vedlo i sportovnímu střelci Janu Luhovému (SSK Dukla Plzeň). V disciplíně pistole na 25 metrů získal mezi juniory bronzovou medaili.

Hodně vidět byla i 17letá windsurfařka Kateřina Altmannová z YC Lokomotiva Plzeň, která obsadila druhé místo v kategorii do 21 let na iQFOiL International Games na Lago di Garda.

Třináctiletá tenistka Eliška Forejtková (TK Slavia Plzeň) došla až do finále dvouhry na juniorském (U18) turnaji okruhu ITF v Prostějově.

Rychlostní kanoistka Veronika Voříšková ze Slavie VŠ Plzeň získala v šestnácti letech stříbrnou medaili na národním šampionátu ve vzpírání (U20, do 71 kg) a druhý den přidala v Týnu nad Vltavou bronz se svým dvojčetem Karolínou na mistrovství republiky rychlostních kanoistů ve vytrvalosti (K2 dorostenek 5 km).

Boxerka Viktorie Jílková (na fotce v šedém tričku) už postoupila do čtvrtfinále mistrovství Evropy juniorek v Itálii. karatista Kryštof Ruža má o prvním říjnovém víkendu Euro Grand Prix v plzeňském Parkhotelu, Monika Továrnická letí do Ameriky na světový šampionát v terénní lukostřelbě, ..., takže – jak říkáme my, co šetříme s anglicismy – stay tuned ;-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.