Přesuout na hlavní obsah

Sportovci září ve Španělsku i doma

Tentokrát si posvítíme na windsurfing, snowboarding, cyklistiku nebo třeba para sport.

Windsurfařka Kateřina Altmannová (na fotce druhá zprava) potvrdila, že patří mezi juniorskou evropskou špičku. Na iQFOiL Y&J International Games Andalucía ve španělském Cádizu vybojovala členka YC Lokomotiva Plzeň bronzovou medaili.

Snowboardistka Vanessa Volopichová se rozhodně neztratila na svém prvním juniorském světovém šampionátu. Přestože jí triky nevyšly podle jejích představ, skončila čtrnáctiletá hvězdička z Přeštic 16. ve slopestylu a 18. v big airu.

Bikerka Adéla Holubová dojela 15. mezi ženami v závodu 1. světové kategorie v italské Albenze. Tvář plzeňského týmu kola-bbm.cz už v devatenácti letech ukazuje, že se dospělé cyklistiky nebojí.

Para plavec David Kratochvíl taky vyrazil na závody do Itálie. Z Lignana si tachovský borec přivezl tolik špičkových umístění, že by to vydalo na samostatný článek.

Sportovní střelci měli doma na Dukle v Plzni-Lobzích mistrovství republiky. Veronika Blažíčková získala stříbro a Lucie Machová bronz.

Oštěpařka Petra Sičaková (AK Škoda Plzeň) byla pátá na evropském poháru vrhačů v portugalské Leirii.

A dál? Taky toho je dost. Veronika Blažíčková střílí v norském Hamaru na evropském šampionátu dospělých. Tenistka Sofie Hettlerová hraje o tituly v tureckém Istanbulu. Plavci plzeňské Slávie mají v Českých Budějovicích finále 1. ligy družstev. Badmintonistu Dominika Kopřivu čeká čtvrtfinále extraligy v Praze. V české metropoli se představí i šermíř Matěj Vachovec. To vše za podpory Plzeňského kraje a partnerů ještě v posledních zimních dnech :-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.