Přesuout na hlavní obsah

Rvi se jako lev a běž jako vlk

Mimořádné úspěchy zaznamenali první jarní sobotu karatista Kryštof Ruža a atlet Jan Škarban.

Tentokrát v přehledu úspěchů členů AIS PK musíme vyzdvihnout dva borce.

Prvním z nich je lev Kryštof Ruža. Ten se představil v Bratislavě na 42. Grand Prix Slovakia, nominačním turnaji na mistrovství Evropy. Soutěžil v kumite juniorů do 68 kg. Konkurence? 44 závodníků z 12 zemí. Zástupce Budo Plzeň zdolal postupně Slováka 2:0, Bulhara 5:0, Rakušana 3:0, Slovince 2:0, dalšího Slováka 2:0 a Chorvata 4:0. Komentoval to lakonicky: „Nedal jsem jim šanci.“ :-)

Druhou hvězdou posledního dne se zimním časem... tedy alespoň do 30. října... se stal vlk Jan Škarban. Běžec AK Škoda Plzeň ukázal, že je mu celkem jedno, jak daleko běží a s jakým terénem se musí popasovat. Vyhrál totiž mistrovství republiky dorostu v přespolním běhu ve Slavkově u Brna. Videorozhovor s ním najdete tady.

A co zajímavého čeká naše členy v nejbližší době? Šermíře Matěje Vachovce světový šampionát kadetů v Dubaji, tenistku Sofii Hettlerovou dva turnaje na Azorech, para plavce Davida Kratochvíla závody v Berlíně, stolního tenistu Ondřeje Květona turnaj ve Slovinsku, ..., to jenom tak na ochutnávku. Těšte se na další zprávy... a nezapomínejte ani třeba na náš instagram.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.