Přesuout na hlavní obsah

Je libo extraligu či „atletenistku“?

Kromě Ivy Gallerachové a Sofie Hettlerové se dařilo třeba i slalomářům na divoké vodě.

Stolní tenistka Iva Gallerachová (na fotce vpravo) se rozhodující měrou zasloužila o postup družstva havlíčkobrodských žen do extraligy. Náročný kvalifikační turnaj v Hodoníně začaly hráčky HB Ostrov vydřeným vítězstvím 5:4 v semifinále nad SKP Sever Ústí nad Labem. Dramatické utkání nakonec musela za stavu 4:4 rozhodnout až závěrečná dvouhra. Střídající Iva v ní po velkém boji porazila Karolínu Vysockou 3:2 na sety (11:9 v páté sadě) a HB Ostrov se radoval z postupu do finále.

V rozhodujícím utkání hodonínské kvalifikace o postup do extraligy pak mladý havlíčkobrodský tým vyhrál nad Slavojem Praha 5:3. Oporou HB Ostrov v tomto zápase byla tříbodová Tereza Pytlíková, které zdárně sekundovaly Anna Stránská a Iva z Boru u Tachova, která na Vysočině hostuje. (zdroj fb HBOstrov)

Tenistce Sofii Hettlerové se podařil husarský kousek. Těsně po návratu z turnaje na Azorech, o němž jsme vás informovali před týdnem, se přihlásila na Běh mravenčí stezkou v Tachově... a ve svojí kategorii ho vyhrála, když porazila i novopečenou mistryni republiky v krosu.

Šermíř Matěj Vachovec z TJ Lokomotiva Plzeň byl v Dubaji na mistrovství světa kadetů. V základní skupině dvakrát vyhrál, ale „pavoukový“ soupeř v boji o postup mezi 64 kordistů už byl nad jeho síly.

Tenistka Eliška Forejtková (TK Slavia Plzeň) došla spolu s Alenou Kovačkovou na velkém turnaji na Azorech až do finále čtyřhry.

Alpský lyžař David Janda (TJ SA Špičák) skončil třetí v rámci ročníku 2007 a celkově šestnáctý ve slalomu FIS U16 ve Val d´Isere. K titulu mistra republiky se teď snaží přidat ještě jeden – tentokrát florbalový.

Badmintonista Dominik Kopřiva na turnaji ve francouzském Voironu jednou vyhrál i prohrál, takže skončil mezi 32.

Plavci Nicole Harmašová, Tomáš Chocholatý a Eliška Vokatá se představili na závodech v nizozemském Eindhovenu, respektive slovinském Kranji, přičemž nejvíce se výsledkově dařilo Nicole, a co v ní je, ukázala i Eliška.

Na závěr... tedy před blížící se akce... jsme si nechali slalomáře na divoké vodě Báru Galuškovou, Markétu Hojdovou a Karla Turnera. Těm začala sezóna ve Velkém Vrbném u Českých Budějovic. Referuje trenér Vladislav Galuška: „Jelo se za dost mizerného počasí, teplota na nule, foukal vítr a občas sněžilo. Na závodech byla kompletní juniorská špička. Karlovi to v sobotu moc nevyšlo, ale v neděli byl z výsledku překvapen i on sám. Juniory i s dvousekundovou penalizací celkově vyhrál a v součtu obou dnů v kategorii juniorů starších také. Markéta si vybrala horší den v sobotu a Bára v neděli. Byla zima, holky mrzly a přišly chybičky. Ale i přesto Bára v juniorkách mladších za součet dvou závodů skončila na prvním místě a Majda na třetím. Bára by skončila druhá i v kategorii juniorek starších za Klárou Knéblovou /Dukla/, která loni na MS juniorů skončila pátá. Karel, Markéta i Bára na prvním srovnávacím závodě roku 2022 ukázali, že mohou promluvit do nominací do juniorské reprezentace, které se rozjede za měsíc.

A co dál? Cyklisté Maximilian Kerl a Simona Spěšná mají tradiční úterní závod na plzeňské Lopatárně. Windsurfařku Kateřinu Altmannovou čekají IQ Foil Y&J Games v Campione na Lago di Garda. Rychlostní kanoistka Veronika Voříšková si doma v Plzni zkusí závody ve vzpírání. Výše zmínění bikeři si spolu s Adélou Holubovou zazávodí na PAL Cupu ve Městě Touškově.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.