Přesuout na hlavní obsah

Finálový turnaj NGTM v režii Dana Hlaváčka

Poslední víkend v září byla veškerá pozornost golfového světa upřena do Paříže na probíhající Ryder Cup…

… ale i ve středočeských Beřovicích šlo o hodně. Hrál se totiž finálový turnaj Národní Golfové Tour Mládeže, kam Dan odjížděl v pozici vedoucího hráče seriálu v kategorii starších žáků. Vyhrál sice 3 turnaje základní série, ale o celkovém pořadí nebylo rozhodnuto, protože finálový turnaj je hodnocen jeden a půl násobným počtem bodů a za určité konstelace mohli Dana přeskočit dotírající soupeři z české špičky.

První kolo turnaje Danovi nevyšlo optimálně a s výsledkem 73 (+1) přenocoval na průběžném třetím místě o 2 údery za vedoucím duem Stoulil, Kessler. Zkušenosti, sebevědomí, desetitisíce odtrénovaných úderů, vítězná mentalita. Takto vyzbrojen vyrazil Dan v neděli na hřiště...a zase nedal soupeřům šanci. Předvedená hra a výsledek 72 (E) bohatě stačily na vítězství v turnaji i v celkovém pořadí tour, kterou ovládl ziskem maximálního možného množství bodů.

Dan opět potvrdil, že si plně zaslouží pozvánku do národního týmu. Teď už „jen“ mistrovství Greensgate Golf Clubu, dva výjezdy v rámci Global Junior Tour do Nizozemska a Španělska a koncem roku první zaoceánská zkušenost na Doralu na Floridě… a veleúspěšná sezóna bude u konce.

Nezbývá než Danovi gratulovat a popřát hodně štěstí, pevnou vůli a vytrvalost do let následujících!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.