Přesuout na hlavní obsah

Pojďme! Plavání, judo, tenis, ...

Na závěr zimy se naši členové činili. Jaro má co dělat, aby se svojí chladnější sestře vyrovnalo :-)

Omlouváme se za další hromadnou fotku, ale tohle jsou opravdu týmové úspěchy, takže to snad ani jinak nejde... Plavci klubu Slávia VŠ Plzeň vydřeli na mistrovství republiky družstev druhá místa. Ženy skončily jediný bodík za KPS Ostrava (415:414). Muži za SC PAP Pardubice zaostali o 31 bodů, ale třetí Kometu Brno porazili o 35. Reprezentovali Nicole Harmašová, Tomáš Chocholatý, Lukáš Tauchman i Eliška Vokatá, která důrazně potvrdila oprávněnost letošního přijetí do Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje.

Sportovní střelkyně Veronika Blažíčková z SSK Dukla Plzeň se vrátila z mistrovství Evropy, kde nedostala šanci nastoupit. Letecká společnost totiž její zbraně přepravila do Norska, až když bylo po všem.

Borci z Judo SG Plzeň se moc hezky bili na českém poháru v Hranicích. Bylo z toho zlato pro Annu Skalskou a stříbro pro naši letošní posilu, metrákového borce ukrajinského původu Demyda Bohdana.

Tenistka Sofie Hettlerová (na fotce dole ve žlutém) se na turnaji v Istanbulu dostala do finále čtyřhry a semifinále dvouhry.

Tenista Lukáš Janoušek vyhrál dvouhru na halovém republikovém šampionátu dorostu ve Valašském Meziříčí.

Stolní tenista Ondřej Květon skončil druhý na bodovacím turnaji mládeže v Hustopečích.

Šermíř Matěj Vachovec (Loko Plzeň) byl pátý na turnaji s mezinárodní účastí v Praze.

A co se děje v prvním jarním týdnu? Badmintonistu Dominika Kopřivu čeká výlet k ukrajinským hranicím na turnaj do polského Arłamówa. Anna Skalská se představí na juniorském evropském poháru v Řecku. Karatisté mají na Slovensku kvalifikaci na mistrovství Evropy. Klasičtí lyžaři závodí v Krkonoších. Para plavec David Kratochvíl poměří síly se soupeři na závodech v Sokolově. Plzeň-Lobzy hostí MČR ve vzduchové pušce vleže.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.