Přesuout na hlavní obsah

Triumf na US Open... a teď Davis Cup

Tenista Jonáš Forejtek prožívá rok snů – po vítězství ve čtyřhře na dvou grandslamech ovládl ten poslední sám!

„Z toho roste specialista na čtyřhru,“ mohl si říkat laik, když v červenci obletěla svět zpráva, že Jonáš Forejtek vyhrál po juniorském deblu na Australian Open stejnou „disciplínu“ i ve Wimbledonu.

Odborník ovšem věděl, že tenhle kluk z Úlice je ve dvouhře stejně brilantní, což dokázal teď v New Yorku. Přiletěl tam pět dní před turnajem, den před ním v tréninku porazil Američana Navu 6:3... a přesně o týden později ho zdolal ve finále 6:7, 6:0, 6:2!

„Je skvělé být grandslamovým vítězem. A získat po dvou deblových i singlovou trofej je neskutečné. Nabral jsem hodně zkušeností a je to velká motivace do budoucna,“ řekl anglicky na tiskové konferenci.

Juniorskými šampiony na US Open v minulosti byli mimo jiné Andy Murray či letošní semifinalista Grigor Dimitrov. „Musím makat, abych se jim přiblížil,“ poznamenal čtvrtý nasazený.

Z New Yorku se osmnáctiletý borec, pro kterého to byl poslední velký turnaj mezi juniory, přesune do Bosny a Hercegoviny, kde zažije premiéru v českém daviscupovém týmu. „Ještě se neví, kdo nastoupí, ale na svůj případný první start se moc těším. Uvidíme, jak mi to půjde,“ hlásí pátý český držitel juniorského singlového titulu z grand slamu.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.