Přesuout na hlavní obsah

Pavlína Vargová juniorskou mistryní světa!

Jestli ještě nevíte, co v triatlonu znamená XTERRA, tak máte možnost seznámit se díky světové šampionce...

Na mistrovství světa v dánském Svendborgu 2018 nikdy nezapomene Pavlína Vargová, neboť se zde stala juniorskou mistryní světa. Jak se jako nejlepší juniorka světa cítí, nám velmi sugestivně sama popsala:

„Stalo se něco neuvěřitelného, splnila jsem si sen – 1. místo na mistrovství světa mezi juniorkami v XTERRA (0,5 km plavání, 15 km MTB, 5 km terénní běh). Nemohu tomu uvěřit :D Dánsko mě hodně překvapilo. Říkala jsem si, že to bude jen rovina, ale na závod nám našli i kopce. Mají pěknou přírodu, ale hlavně cyklostezky. Cesta do Dánska mi utekla celkem rychle, jelikož jsem ji prospala. Do Dánska jsme dorazili 4 dny před startem. Bylo to super, protože jsme měli dost času se seznámit s tratěmi –hlavně trať kola, kterou jsme si dobře najezdili, abychom věděli, co nás čeká. Plavání bylo v neoprenu, byla to pro mě výhoda, vylézala jsem 2. z vody za Slovenkou. Následovala cyklistická část, kde jsem se před technickou částí dostala do vedení závodu. Trať byla záživná – samé zatáčky, sjezdy, výjezdy, skoky a singltreky. Na běžecké části jsme se také nenudili, čekali nás prudké výběhy, seběhy, schody, běh v písku po pláži a kousek i mořem. Měla jsem 3. běžecký čas, ale naštěstí jsem měla dostatečný náskok po kole, který mi stačil, aby mě nikdo nedoběhl. Závod jsem si opravdu užila.
Děkuji Petru Velíškovi, že mi dělal průvodce na cyklotrati :D Chtěla bych poděkovat i celé naší výpravě za to, jak se o nás starala, a samozřejmě rodičům za podporu. Všem trenérům, kteří mi pomohli tohoto výsledku dosáhnout.“

V záplavě gratulací je i ta od AIS Plzeňského kraje a věříme, že i díky podpoře Akademie bude Pavlína přidávat další skvělé úspěchy.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.